2023-08-11
今日介紹嘅呢一間餐廳位於銅鑼灣時代廣場,係香港都有唔少嘅分店,而呢一間比較特別, 以侘寂作為主題,可以打卡之餘都比人一種好舒適嘅感覺。另外餐廳唔單止飲品加入茶類元素,就連甜品都有比較特別嘅培茶口味。🌟晚市套餐 $198今次叫左2個晚市套餐 ,套餐已經包左龍蝦湯、潰物、前菜、配菜、頭盤同埋主菜,每款都可以自己選擇。頭盤- 有 4款選擇 日本A5和牛肩胛 ,用韓式牛肉汁調味。天婦羅蝦配香蒜蛋黃醬,總共有5隻蝦,但煮法唔似係天婦羅煮法,食配埋香蒜蛋黃醬甜甜地同埋有d蒜香味。主菜時令魚西京燒 +$12今日嘅時令魚係比目魚,比目魚外層都有燒過,配以海苔醬。慢煮澳洲M7和牛板腱扒 +$28和牛7成熟,每舊都厚切,肉質嫩滑,配埋香蒜牛油醬,伴菜配有粟米。配菜越光米飯 溫泉蛋越光米一向係日本都好出名,加埋溫泉蛋半熟狀態,撈埋飯食一流。🌟Affogato $58雪糕選擇都幾多,例如可揀選Expresso/金萱烏龍/白桃烏龍抹茶/焙茶配特濃北海道8.0牛乳雪糕。雪糕好重奶味同好滑,可以配埋紅梅乾,再倒茶落去食。🌟焙茶拿鐵培茶嘅拉花好有心思,拉花花出咗一隻馬,味道香濃,培茶味道好出。📌SENSU @hkse
🌟晚市套餐 $198
頭盤- 有 4款選擇
日本A5和牛肩胛 ,用韓式牛肉汁調味。
主菜
時令魚西京燒 +$12
今日嘅時令魚係比目魚,比目魚外層都有燒過,配以海苔醬。
慢煮澳洲M7和牛板腱扒 +$28
配菜