2022-10-07
前排係銅鑼灣等朋友期間,經過一間貨車主題既小食店,上面仲有走馬燈寫住”So, what do u do around here?”咁不如就叫番杯野飲試下啦~望下menu發現仲有抹茶begal食😍一於叫埋黎試試!‣ Matcha Chocolate ($58)平時咖啡店比較少有將抹茶同朱古力一齊配搭,難得今次見到就叫黎試試😜一拎到上手見到明顯個分層,最低既係朱古力🍫,中間係鮮奶,最高就係抹茶🍵店員提醒要搞勻先飲,如果唔係個底既朱古力會比較甜~個人覺得mix埋左一齊都幾特別,抹茶同埋朱古力味都飲到,口感順滑幾解渴😙‣ Matcha Strawberry Bagel (+$30 drink set)選擇堂食既話,店員會幫手將Bagel輕微加熱3-5分鐘👍🏻上層係士多啤梨cream cheese,士多啤梨味道唔係個種好假既人工味,而且帶點士多啤梨牛奶既感覺,下層係抹茶cream cheese,抹茶味味道都突出,整體都幾好食!‣ 班蘭麻糬曲奇🍪 Mochi Filled Pandan ($48)食緊期間同店員傾下計,先知道原來佢地仲有唔同款式既曲奇,店員私心推薦係班蘭味🤩,仲要中間有麻糬夾心添,
‣ Matcha Chocolate ($58)
食緊期間同店員傾下計,先知道原來佢地仲有唔同款式既曲奇,店員私心推薦係班蘭味🤩,仲要中間有麻糬夾心添,即刻叫番份買番屋企試試!同樣都係加熱3分鐘,當中拉絲麻糬十分吸引,食落幾軟糯;曲奇加熱之後外脆內軟,班蘭味都幾香,真係幾好食!
呢間小食店地理位置方便,一出地鐵站行2分鐘就到啦~店員親切友善,知道我係抹茶控之後,仲向我介紹佢地既抹茶產品🥰如果選擇堂食既話,店員會拎一張高腳凳出黎比我地坐係門口食🤣整體感覺唔錯,希望下次過黎再試試其他飲品😋
💰Total: $136
📍Kremaro|