2024-06-10
大癲!! 今日朋友仔生日,嚟到銅鑼灣 @gyukawacwb 。呢度主打任食A5和牛同埋海鮮,仲有唔同泰式小食!我哋叫咗尊貴日本A4 和牛120分鐘放題 $468共有173品,太多食物款式,我哋都冇辦法個個講晒,所以精選左三類來介紹。➡️泰式小食先嚟泰式小食填下肚,泰式串燒配特色沙嗲醬,沙嗲醬除咗花生香,仲有少少蕃茄酸味,惹味得嚟唔會太膩。串燒推薦豬肉雞肉,不過牛肉串就偏乾,食牛肉都係食返燒肉啦。另外仲有儀式感滿滿嘅冬陰功湯,冬陰功用蠟燭㷫住,唔怕會凍,味道酸酸辣辣,非常開胃。➡️海鮮/刺身類呢度超多海鮮同刺身種類!有虎蝦、青口、帆立貝等等,刺身亦有象拔蚌、三文魚,吞拿魚、飛驒牛等等。小編最鍾意牛油帆立貝,牛油香噴噴,而且啖啖肉,超爽!重點!重點!重點!➡️任食A5熊本和牛呢個餐可以任食A5熊本和牛,而且有唔同部位,例如五花、牛肩胛、牛冧、和尚頭…而且各有特色,油脂分布好平均,燒出嚟嘅肉啖啖油香!➡️其他另外仲有自助飲品同埋雪糕,亦有串燒炸物壽司,多到講唔晒。最後壽星仔食到捧住個肚走。🤣🤣🤣味道:8/10抵食:8/10服務:8.4/10環境:8.2/10
尊貴日本A4 和牛120分鐘放題 $468
➡️泰式小食
➡️海鮮/刺身類
重點!重點!重點!
➡️任食A5熊本和牛
➡️其他