2023-11-06
【隱於酒店的大阪日本料理】大阪日本料理隱藏係富豪九龍酒店商場,提供各式各樣的日本美食,由鐵板燒、串燒、到壽司刺身都可以係哩到品嘗到😍 哩間日式居酒屋佈置雅緻簡約🏯 非常之有日式氣氛,空間寬闊,但價位好親民,性價比幾高~ 📍大阪壽司料理長發辦 (12件)料理長發辦共有12件壽司🍣 包括了三文魚、赤身、中拖羅、大拖羅、油甘魚等等,每款都切得厚實而均勻,米飯溫度適中👍🏻 我自己最鐘意中及大拖羅😍 拖羅油香在口中散開,入口即溶!📍自家醬免治雞串📍炸豆腐📍牛舌芯串小妹至愛的雞肉棒🥢以雞肉混合雞軟骨而成,有咬口,沾上自家製蛋黃醬帶蛋香更濃郁更正~ 炸豆腐外皮酥脆,內裡嫩滑,配搭日本醬汁,香氣四溢。 牛舌芯串肉質鮮嫩多汁,食落爽口彈牙~ 📍鐵板燒南非四頭鮑魚📍鐵板燒大蝦南非鮑魚肥厚彈牙,搭配上牛油黑松露醬調味十分鮮美。鐵板燒大蝦係一道不容錯過既菜色,大蝦去殼去腸後,在鐵板上快速翻炒,保留了蝦肉的甜美和彈性😋📍雜錦天婦羅雜錦天婦羅有2隻大蝦、三文魚、南瓜材料,外皮金黃鬆脆,內裡保持了食材的原汁原味~ 口香脆又唔油膩,十分美味最後店員仲送左雪糕俾我地做甜品~ 好滿足呀~
📍大阪壽司料理長發辦 (12件)
📍自家醬免治雞串
📍炸豆腐
📍牛舌芯串
📍鐵板燒南非四頭鮑魚
📍鐵板燒大蝦
📍雜錦天婦羅
最後店員仲送左雪糕俾我地做甜品~ 好滿足呀~