真係好想去旅行呀!近少少去日本都好呀!不過真係唔知要等到幾時先可以去到日本😶😶諗起去日本,就諗起上一次去日本嘅時候,去到一間好好食嘅日本和牛壽喜燒專門店,就勾起左我想食壽喜燒嘅慾望🤤🤤 於是我就上網search 到佐敦一間日式料理餐廳😋睇相見到個壽喜燒鍋好吸引,講真!我真係為咗個牛肉壽喜燒而去依間依間架👍🏻⭐️安格斯牛肉壽喜燒 💰$138壽喜燒嘅湯底唔錯唔會太甜,味道啱啱好!而成個壽喜燒嘅精髓就係安格斯牛肉,牛肉厚實有牛味,建議唔好將個牛肉浸係個湯太耐,唔係就會好靭🫣依一個壽喜燒鍋嘅配料都好足料,有滑豆腐、黃芽白、白菜、洋蔥、大蒜、冬菇及雞蛋等等🤤一個人食一個鍋真係會飽👍🏻😙⭐️吉列蝦卷 💰$88因為驚食唔飽所以嗌多個吉列炸蝦卷,主要原因係新鮮嘅炸蝦卷好少係伏😋而呢個炸蝦卷🍤入邊嘅炸蝦仲係暖嘅,我就係鍾意暖暖地嘅感覺🥰 蝦卷外面好滿咗蟹籽👍🏻為成個炸蝦卷增加了彈牙嘅口感😊

⭐️安格斯牛肉壽喜燒 💰$138

⭐️吉列蝦卷 💰$88