【食好西】大埔開咗間新嘅糖水舖喺最近,大埔墟公園仔嗰邊,即以前清湯腩嘅位置,依家搖身一變成為一間糖水舖,大埔好耐冇開糖水舖啦,於是就去試一試呢一間糖水店,店面非常乾淨,同時地方燈光非常好,因為我自己一個人去食,所以我只好揀咗一個我自己喜歡食嘅糖水,就係…⭐️仙草芋圓2號 💰$38入面有仙草,芋圓,芋泥,紫米同椰汁,都係我鍾意食嘅嘢特別係芋泥🥰,我係一個芋頭愛好者,成碗甜品最好食就係芋泥👍🏻👍🏻而我個碗嘅仙草面有一層特別比較硬,我唔係好鍾意個仙草口感🥺成碗糖水嘅椰汁都好濃郁,但紫米個份量相當之少,希望下次佢哋可以放多少少紫米,增加紫米嘅存在感😂😂最後就係佢哋嘅芋圓,如果再重啲芋頭、番薯或紫薯味咁就更加好啦🤤🤤👍🏻👍🏻啱啱開舖係需要調整一下味道,希望下一次會更加好啦😊😊😊😊
【食好西】大埔開咗間新嘅糖水

⭐️仙草芋圓2號 💰$38