2022-09-18
朋友梗係要約黎見架啦,但係要搵一個地方可以坐耐啲,大家又可以輕鬆交流對話嘅餐廳,都只係得酒吧可以滿足到我嘅要求😋🥰為咗就腳,我哋都搵到一間喺📍旺角太子範圍內嘅多個菜酒吧餐廳,餐廳有多款來自不同國家嘅Tapas(小食),橫跨歐亞口味道😋😋,加上多款酒類飲品,可以同朋友或同事或閨蜜兄弟飲飽食醉。🙋♀️🙋🍷🍸我哋今次就嗌左烤焗德國豬手、慢煮西班牙八爪魚、泰式炸蝦餅,仲有兩杯Mocktail 😋食到飽飽😂烤焗德國豬手 $238 大大隻德國咸豬手🐷👍🏻,餐廳好貼心地係上菜前已經幫我哋切開晒一件件🥰,豬手外層做到又脆又煙韌,而豬手的肉質更嫩滑,唔會太乾,鹹香有致,而豬手旁邊有酸菜及酸瓜🥒,酸爽又解膩。👍🏻慢煮西班牙八爪魚🐙 $178呢個菜式係西班牙嘅Tapas前菜,大大條嘅八爪魚觸鬚🐙,八爪魚口感軟Q中帶有一點咬勁的彈牙感😋,在慢煮的過程仍然不失去八爪魚嘅鮮味,八爪魚旁邊有三色椒炒辣肉腸🌭,香辣又惹味!泰式炸蝦餅🦐🍤 $78每件炸蝦餅都炸得呈金黃色,香脆又可口😋, 炸蝦餅肉質爽彈, 蘸上泰式辣醬一齊食,更惹味!☺️Mocktail - Passion dream $55(Passionfruit,
烤焗德國豬手 $238
慢煮西班牙八爪魚🐙 $178
泰式炸蝦餅🦐🍤 $78
Mocktail - Passion dream $55
(Passionfruit, Mint, Pineapple, Orange)
入口酸酸甜甜☺️,百香果味道明顯🍹,第一啖就能感受到橙、百香果及菠蘿🍍🍊的水果酸與甜,冰冰涼涼,與豬手及炸蝦餅好夾😋😋
Mocktail - Pure Mix $55
(Mix Berry, Yakuit, Ginger Ale)
主要以士多啤梨🍓為主嘅飲品🍸🍹,每一啖飲落去嘅果味道明顯,成杯飲品都好Flash好清新😋好岩喺炎炎夏日之下飲😌用嚟配上西班牙八爪魚岩哂😘