2022-07-17
喺如心廣場完咗個Event之後,我哋打算去附近搵啲嘢食,見到有一間泰國菜,重點係lunch嘅時候唔使等咁耐,即刻有位🫰🏻,於是我哋就即刻入去啦!我哋問個店員有冇啲咩特別推薦好食㗎?佢哋就推薦左我哋食一個火山排骨,食咗咁多年泰國菜,我都係第一次見火山排骨呢一個菜式,又意外地幾好食又開胃😋😋😋⭐️火山排骨(大份)💰$208首先浸喺排骨上面嘅湯汁係一啲比較酸同重口味嘅醬汁,令到成個菜式都好開胃又唔會太膩,而且排骨上的肉都比較”林”,再配上酸酸嘅醬汁其實都幾好食,可以推薦又食多次🤤🤤⭐️清新柚子大蝦沙律💰$72柚子同大蝦兩個主角嘅配合,一啖一啖大大啖清甜又多汁嘅柚子肉,再加上爽口嘅大蝦,連埋泰式沙律醬撈埋一齊,再加一啲芫荽,炸蒜頭&洋蔥啊等等🤤又係一道開胃嘅小菜🥗🥗⭐️精選拼盤(春卷、蝦米紙卷、炸魷魚、沙嗲雞串及炸魚餅)💰$188嚟到泰式餐廳,點樣都要叫一份精選拼盤,每樣都可以試一試啲,又唔使一份份咁order 🫰🏻重點係可以同朋友一齊開心share唔同嘅味道😌最鍾意就係佢哋嘅沙嗲雞串🫶🏻🫶🏻⭐️招牌蟹肉臘腸炒飯💰$138炒飯旁邊有一碗魚露,可以增加成個飯嘅香味👍🏻依個炒飯都唔平架,而佢哋嘅臘腸同香港
⭐️火山排骨(大份)💰$208
⭐️清新柚子大蝦沙律💰$72
⭐️招牌蟹肉臘腸炒飯💰$138
炒飯旁邊有一碗魚露,可以增加成個飯嘅香味👍🏻依個炒飯都唔平架,而佢哋嘅臘腸同香港嘅臘腸有少少唔同,佢哋嘅臘腸就好似叉燒邊邊嘅位🤔🤔其實講講吓都有啲似豬肉乾粒咁😹成個炒飯都幾好食,佢哋都吵得幾香口,加上佢哋嘅臘腸,令到成個飯都甜甜地鹹鹹地幾好食😋