講起港式車仔麵🚗,唔少人會立即諗到嗰種切合香港快節奏生活嘅快餐。今次我就幸運地試到一家港式車仔麵餐廳,喺這裏,所有食物都用心準備,每一碗麵都係滿滿嘅人情味同溫暖😊👨‍🍳。首先,菌菇雞湯拉麵🍲🌾通過熬煮出嘅湯頭香濃深遂,喺秋涼嘅晚上尤其對胃。萵筍嘅爽脆,配合鴨血嘅嫩滑以及五花肉嘅肥瘦適中,全部都喺呢碗拉麵入面有著獨特嘅表現。每條拉麵都吸滿咗湯汁,真係太對味喇!接著,如果你鍾情啲濃厚嘅美味,絕對唔可以錯過小鹵肥腸🐖✨。肥而不膩,鹵汁香濃得黎唔覆蓋住食材本身嘅鮮美。嚟到呢一店,如果冇品嘗到呢款食物,咁真係好可惜!雖然餐廳嘅環境簡樸🏠,但每次嘅造訪都令我感覺到似系返到屋企嘅感覺,一啲都唔會陌生。餐廳嘅服務員都非常親切,佢哋嘅微笑令整間餐廳加分唔少🤗。總括黎講,如果你鐘意食車仔麵,喜歡嚐新味道🍴,記得要將呢間餐廳加入你嘅美食清單!真心推介大家試下,有時候,最好嘅美食經驗就喺我哋嘅日常生活中✨👍。