尖沙咀佐敦呢頭不嬲都出名多cafe,係咁多選擇裏面揀,果然有啲難度。同朋友經過呢一間,俾佢cafe既名吸引下,決定入去睇下。Cafe係簡約既英倫風格設計,而餐廳有唔少獨家製既小食&飲品,令呢間cafe由平凡中變得不平凡。我見朋友之前尼食過自家製Tiramisu,可能我太晏尼,限量供應下賣晒,唯有下次早啲過尼買啦😗亦都有聽過佢有幾正既早餐,之後一定要再搵機會尼先Drinks 。Wake Up Zombie ($48)由伯爵茶、espresso & 檸檬汁整成,而咖啡面有接骨木花瓣碎,嗅落有有淡淡的花香味,而飲落有啖啖檸檬味,espresso味道好重, 即使飲完,回甘味都好重😍。summer special - Zombieccino ($56)為左捉緊夏天既尾巴,叫左呢一杯試一試佢由steam espresso mix 柚子檸檬,感覺比Wake Up Zombie既酸味更重,而咖啡面有唔少既檸檬皮碎,飲起尼都幾清新,成個人都即刻醒晒。Apple Turnover ($39)蘋果酥表面有3條糖霜抓痕,就好似Zombie既爪咁,好得意🙈 酥皮幾脆口,而且唔厚身,蘋果餡酸酸地甜甜地,仲有淡淡的

Drinks
。Wake Up Zombie ($48)

為左捉緊夏天既尾巴,叫左呢一杯試一試

。Apple Turnover ($39)
蘋果酥表面有3條糖霜抓痕,就好似Zombie既爪咁,好得意🙈 酥皮幾脆口,而且唔厚身,蘋果餡酸酸地甜甜地,仲有淡淡的肉桂香味,幾好味👍🏻

。Egg Salad Croissant ($40)
牛角包焗得好香,而且充滿空氣感,所以食起尼幾鬆軟。再配合埋蛋沙律係表面,一邊食一邊感受到蛋粒混合係沙律醬裏面,口感即刻好豐富

回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️
食物質素: 🌮🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️☺️☺️
消費指數: 💰(人均消費$91.5)
環境質素: ☘️☘️🍀

* Zombie Specialty Coffee (佐敦)
佐敦官涌街9-13號地下1號舖

同類餐廳 #cocofood_cafe
同區餐廳 #cocofood_柯士甸
如果你鍾意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既update🙈
2023-08-13
10 分鐘 (堂食)
$91.5 (下午茶)