餐廳: Peek-A-Poke (希雲街)
資訊:

2021-11-02 656 瀏覽
想減肥又想食得飽,而家都有唔少方法嘅~不過加埋食得豐富,呢個要求就可能難滿足啲。銅鑼灣希雲間呢間Poke bowl 可以話係我嘅all time favourite,沒有之一。佢之前停業一排,我都成日mon 住佢幾時開,而家開翻就隨時有得食啦!🥡 自選poke $126刺身方面揀咗三文魚同吞拿魚,基本上每次都係以呢兩款為主架啦我~個base 就揀咗沙律菜,大家想飯同菜兩溝,或者齋飯都得。配菜方面就揀咗:青瓜、豆腐、蟹籽同香菇,另外加咗十蚊要牛油果添,配咗我最愛嘅山葵乳酪醬~成個湯碗咁大嘅沙律,加埋足料刺身,食到一大半已經飽飽地,但本著食菜唔會肥嘅諗法,食曬佢!滿足曬~就算男士都一樣夠飽呀!

🥡 自選poke $126