唔知大家對香港仔有咩印象,我既話就剩係識海洋公園同埋珍寶海鮮舫(仲無埋🫠)自從做左foodie之後,就鐘意周圍去試新野,尤其係去d平時我就真係好少去既地方😜最近就同朋友去左位於香港仔既一間Cafe傾下計Chill下😛‣ 黑松露忌廉蘑菇意粉 ($105)呢份意粉份量適中,意粉火候煮得幾好,不過黑松露味道偏淡了,整體感覺一般般~‣ 松露炒滑蛋慢煮煙肉配酸種麵包 ($105)呢份sourdough連配料份量好多,賣相都幾靚❤️食完之後勁飽😂雞蛋都炒得幾滑👍🏻可惜同樣黑松露好淡,淡到唔係好食得出🤦🏻‍♀️希望黑松露味道可以再多d‣ Latte 咖啡味比較淡,賣相就正常,只有一個普通既拉花~餐廳環境舒適,座位唔係好多,裝修係以舊香港仔為主題,幾有香港特色🫶🏻帶寵物既朋友可以放心黎呢到,在場都有主人帶住狗狗🐶係到用電腦❤️不過香港仔呢邊既Cafe選擇唔多,如果想同朋友過一個悠閒下午,可以黎呢到chill下~💰Total: $210 ($105/pp)📍鄰里 Neighbourhood Coffee|@nbhd_coffee香港仔香港仔大道223-227號利群商場地下2號舖淺水灣海灘道35號地舖鴨脷洲利枝

‣ 黑松露忌廉蘑菇意粉 ($105)

‣ 松露炒滑蛋慢煮煙肉配酸種麵包 ($105)

‣ Latte
咖啡味比較淡,賣相就正常,只有一個普通既拉花~

💰Total: $210 ($105/pp)
香港仔香港仔大道223-227號利群商場地下2號舖
淺水灣海灘道35號地舖