2024-03-03
【香港原味道💛 港日fushion🇭🇰🇯🇵 集鹹辛香鮮於一身🔥 驚喜滿滿🌟】#真香港美食圖冊推薦程度:●●●●●抵食程度:●●●●◐———🌟 唐揚炸雞飯配蝦香辣柚子蛋黃醬|$98見到聯乘新品,硬係要試一試有冇伏🤭 呢份李錦記聯乘期間限定菜式,炸雞外層非常香脆可口,內裡保持到juicy多汁🥹 食落係惹味嘅李錦記大辣蝦米辣椒油、噴火式嘅刺激但又非常過癮🔥 淡淡嘅柚子香配順溜嘅蛋黃醬,令口感層次好豐富✨ 先係蝦嘅鹹香、再嚟嘅係柚子好refreshing嘅中和、酸酸甜甜,感覺一啲都唔heavy✨ 蛋黃醬嘅配合正中一解辛辣感💦 集鹹香、鮮味、辛感於一身,整體好有驚喜🌟🚩 現由即日起至 30/4 凡惠顧 唐揚炸雞飯配蝦香辣味柚子蛋黃醬,即可免費獲贈李錦記大辣蝦米辣椒油(85克)1樽!我都唔執輸即場開咗樽醬嚟試🤪 見到佢寫加入乾蝦、蝦醬精製而成,唔怪得鹹香度十足🔥 入口刺激、辛香、但帶鮮味,味道層次好豐富✨ 單食辣度大約中至大辣🌶 感覺配湯麵/點心/打邊爐或者炒餸都好正😍⋯🍝 香煎帶子蘆筍羅勒醬忌廉汁扁意粉午餐|$143是日濃湯(跟餐+$10) CP值極高‼️ 要加‼️ 係好rich好稠杰嘅南瓜湯🎃
#真香港美食圖冊
推薦程度:●●●●●
抵食程度:●●●●◐
———
🌟 唐揚 炸雞飯配蝦香辣柚子蛋黃醬|$98
🚩 現由即日起至 30/4 凡惠顧 [李錦記 X sensory ZERO] 唐揚炸雞飯配蝦香辣味柚子蛋黃醬,即可免費獲贈李錦記大辣蝦米辣椒油(85克)1樽!
⋯
🍝 香煎帶子蘆筍羅勒醬忌廉汁扁意粉午餐|$143
是日濃湯(跟餐+$10) CP值極高‼️ 要加‼️ 係好rich好稠杰嘅南瓜湯🎃 口感順滑、唔會卡渣✨ 帶子厚身大隻、肉緻爽彈🫶🏻 醬汁都好好依附喺麵條上,香草味好濃厚但入口仲係好清新、食落無負擔👍🏻
🧃 純橙汁 Valencia Orange Juice|套餐+$25
真材實料、有果肉嘅橙汁💦 酸度相對上偏高少少(證明冇加好多糖😆) 開胃解膩✨ 推薦俾唔飲咖啡嘅朋友仔🫶🏻
🍊 橙香美式有氣咖啡|$50
一向對橘子類飲品情有獨鍾,果然不失所望🤩 陣陣橙香撲鼻、非常清新同醒神✨ 入口冇咖啡嘅苦澀感、但保持到咖啡嘅香度👍🏻 配埋tonic水整體非常易入口✨