2022-06-01 25 瀏覽
初芋位於西洋菜街,門口嘅擺設喺可愛造型嘅紫色芋頭公仔裝潢以粉紫色為主,感覺好夢幻又有少女情懷,令人感覺好舒服,而且打咭一流📸甜品以芋頭做主題,包括: 中式糖水、綿綿冰、冰沙等手調飲品、新派芋圓火鍋、三文治等等,最近推出幾款桃膠滋補湯水,味道幾好而且賣相都好吸引。紫薯寒天冰雪🍠 $ 48粉紫色嘅賣相💜,感覺好夢幻,沙冰口感好幼滑,啖啖濃郁紫薯嘅味道,頂層有香滑嘅忌廉,一啲都,底部會飲到紫薯泥同埋寒天珠,口感好豐富。草莓牛奶沙冰 $ 48淡粉紅色嘅賣相好吸引,香濃嘅草莓味道,頂層有紅色糖霜做點綴,底部喺士多啤梨味同埋寒天珠,口感好清新。白雪潤桃🤍 $58雪耳薏米燉牛奶加入黑糖桃膠,牛奶香滑,桃膠雪耳軟腍,薏米去濕,味道少甜,滋潤又養顏嘅中式糖水。白武士🥪 $38三文治夾住細滑芋泥及肉鬆,麵包烘底好香脆,食落啖啖芋泥蓉香味,配搭肉鬆,好足料而且味道好夾。初芋 地址:旺角西洋菜街2N號新江大廈地鋪
初芋位於西洋菜街,
門口嘅擺設喺可愛造型嘅紫色芋頭公仔

最近推出幾款桃膠滋補湯水,味道幾好而且賣相都好吸引。

紫薯寒天冰雪🍠 $ 48

草莓牛奶沙冰 $ 48