2021-06-17
馬鞍山呢間隠世Cafe位於新港城中心5期地下,主打各式各樣嘅咖啡,同有各國咖啡豆賣,環境舒適闊落,佈置有用心,咖啡控想喺馬鞍山享受一個寧靜下午,呢度絕對啱晒。香煎腸粉配台式肉燥及煎蛋呢個係港台嘅Fusion 下午茶小食,用上香港嘅腸粉配搭台式肉燥,感覺好特別,台式肉燥大粒入味,另外配埋太陽蛋流出嚟嘅汁食好正。法式焦糖馬德蓮蛋糕配意大利雪糕馬德蓮蛋糕,外層硬硬地,撕開裏面係一個口感鬆軟嘅蛋糕,食落仲散發住濃濃嘅奶香味。熱炭燒咖啡一上枱已經聞到咖啡香味醇厚,飲落去有回甘嘅感覺,甘得黎帶少少苦味,另外易入口唔會酸。Ice Americano Americano味道甘醇,加了冰塊苦味較溫和,覺得Espresso太濃烈嘅朋友可以試味道較淡Americano。
香煎腸粉配台式肉燥及煎蛋
法式焦糖馬德蓮蛋糕配意大利雪糕