【鰂魚涌。各國美食華山論劍😋】 #米芝蓮必比登紅咖哩燒豬肩⾁。 烤紅咖哩配燒豬肩⾁飯 濃縮咖啡湯⼒ 純素宇治⾦時新地🔸喺鰂魚涌返工嘅朋友都一定好熟呢間都算新嘅Food Halls,佢啲座位好舒服,同傳統Food Court差好遠,仲有40多個知名品牌入駐,好多特色食物😍🔸嚟自泰國嘅《Sri Trat Curry Bar》自2018年開始,已連續獲得米芝蓮必比登的推薦🌟佢地嘅咖哩直接從泰國運送過黎,用泰國香草同香料製造,再加上泰國象島蝦醬調味,慢慢烘烤出香味❤️而我今次食嘅烤紅咖哩配燒豬肩⾁飯係特意選咗無添加激素,無抗生素嘅豬肩肉烤製,外皮有好正嘅炭香味,口感似豬頸肉,配上紅咖喱係一絕😙🔸濃縮咖啡湯⼒係用嚟自越南嘅家庭咖啡農場直接供應,咖啡豆係單一產地、可持續種植同有機,全港只喺KIN獨家供應,非常值得一試😎🔸至於無動物成份嘅甜品選擇,我試咗純素宇治⾦時新地🍨佢配上蜜味紅豆蓉同軟糯白糯米團子,抹茶味道濃郁,口感軟滑📍KIN Food Halls @kinfoodchange鰂魚涌英皇道979號太古坊德宏大廈2樓。#HKFN #hkfoodnu #營住食 #HKFN鰂魚涌 #KINFoodC

[Sri Trat] 烤紅咖哩配燒豬肩⾁飯
[KIN] 濃縮咖啡湯⼒
[MATCHAI] 純素宇治⾦時新地

鰂魚涌英皇道979號太古坊德宏大廈2樓

#HKFN #hkfoodnu #營住食 #HKFN鰂魚涌 #KINFoodChange #KINSheungWan #IngredientChangeForClimateChange #ToChangeTheWayWeEat #Sustainable @SriTrat @matchali_hk #NoAddedHormones #NoAntibiotics #vegan #無激素豬⾁ #不添加任何激素
#香港美食 #香港食物 #鰂魚涌美食 #foodporn #hkig #hkfood #hkfoodies #hkfoodie #instafood #hkfoodblogger #fitness #營養 #健康飲食