2023-04-11
朋友帶我嚟到龍門一番 川魔食地道風味嘅烤魚🐠餐廳以木系裝潢,座位寬敞而且環境舒適,感覺好chill。烤魚係即叫即燒,有多款選擇包括:香辣孜然烤魚、泡椒烤魚、青花椒麻香烤魚,酸菜烤魚同埋金湯烤魚。我哋揀了金湯烤魚🐠,用以金湯嚟烤魚好高雅嘅感覺,湯底用了南瓜,味道鮮甜。烤魚送到枱後,點起蠟燭火繼續燒熱條魚,爐鍋上魚舖滿蔥、雲耳、豆腐卜同蓮藕等配料,烤魚好鮮魚,肉質嫩滑,地道風味。飲品黑糖珍珠奶茶🧋,聞到濃郁的珍珠,粒粒煙韌珍珠,奶香味突出,黑糖令口感超豐富。荔枝椰果冷泡伯爵紅茶🍹,冰凍嘅伯爵茶茶味香濃,加埋荔枝香味同粒粒椰果,增添口感。甜品:蘋果雪芭🍧,蘋果留皮去芯,使用鮮果外殼盛載,加雪糕,擁有濃香鮮果味和雪糕嘅香滑口感,高級嘅享受。紅糖糍粑🧆,用花生粉和黄豆粉,口感煙韌,加入紅糖,令味道更加醇厚。川味活燒生蠔 限時優惠 $10/隻 , 原價$28/隻川燒生蠔🦪 ,生蠔肥美,加入惹味嘅蒜蓉及辣椒及醬料龍門一番 川魔地址: 屯門屯隆街2號屯門時代廣場南翼L2層26-27號舖
餐廳以木系裝潢,座位寬敞而且環境舒適,感覺好chill。
飲品
甜品:
川味活燒生蠔 限時優惠 $10/隻 , 原價$28/隻
川燒生蠔🦪 ,生蠔肥美,加入惹味嘅蒜蓉及辣椒及醬料
龍門一番 川魔
地址: 屯門屯隆街2號屯門時代廣場南翼L2層26-27號舖