2023-06-09
最近同朋友去咗葵芳新都會嘅 The Jang🇰🇷佢係一間複合式韓國餐廳 匯集咗韓國嘅一流美食品牌:包括百年老店韓式中華料理恭合春Gonghwachoon🍜韓式健康養生粥品 Juk Story🥣人氣連鎖炸雞 NeNe Chicken🐔同埋布帳馬車熱炒自家品牌 Jang Pocha!🍳可以一次過係同一間餐廳食到唔同既韓國美食~⁽(◍˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑)⁽❤️ 韓迷必去~✻韓海熱炒海陸空 HKD388份量非常澎湃🤣 大蟹喺中間賣相好吸引🦀以海鮮湯做底 仲可以自選幾種配搭 我同朋友揀咗辣炒小章魚🐙配香辣無骨雞腳和甜辣炒豬皮🐷~小章魚好惹味 無骨雞腳好好食不過有啲辣❤️🔥 豬皮口感Q跳! 另外仲有其他海鮮:例如扇貝 青口同埋蝦🦐等等非常豐富!✻炸雞四重奏 HKD145有八件無骨雞件 包括蒜香醬油 白郡主 甜辣 同招牌~NeNeChicken 炸雞一向好食😋 外脆內嫩!個人最鍾意甜辣同埋蒜香醬油😛✻莞島鮑魚粥 HKD113好足料嘅鮑魚粥😚真係好多莞島鮑魚😳而且粥底香濃真係有鮑魚嘅鮮味~ 口感又夠綿滑 好好食👍🏻✻水果乳酪沙冰 套餐加配HKD20 (原價HKD58)叫韓海熱炒海陸空可以加錢配呢個乳酪沙冰 非常抵飲
✻韓海熱炒海陸空 HKD388
✻炸雞四重奏 HKD145
✻莞島鮑魚粥 HKD113
✻水果乳酪沙冰 套餐加配HKD20 (原價HKD58)
叫韓海熱炒海陸空可以加錢配呢個乳酪沙冰 非常抵飲😆🤍 佢有好多唔同嘅水果可以揀 例如西柚 柚子 芒果 荔枝 同埋奇異果🥝~ 我哋揀咗荔枝味❣️ 一上枱嚇一嚇 因為估唔到咁大壺🤣 荔枝味好清新同香甜~ 我同朋友都覺得幾好飲🥰 非常解渴非常解渴又refresh
✻ Ocean HKD58
藍色漸變賣相吸引💙 佢係一杯Lemon Base
嘅無酒精飲品🍋味道酸爽解膩🍸 都幾好味~