2024-03-20 534 瀏覽
點了4個午餐和一份炸雞先講服務,態度差:掃碼點餐後一直無人提供水和水杯請男侍應提供後佢黑面(不是你們沒有送我們才問的嗎???有事嗎???)上菜後之後再請佢拎對公筷,佢又大大聲話“聽唔到”同黑面...轉個頭佢喺取餐位俾另一個女職員大罵“你要咩呀?講d唔講d?”懷疑職員之間工作氛圍差勁,故而將負面情緒發洩落客人身上,以及在客人旁吵架,嚴重影響客人用餐體驗= =再講食物,好難食:海鮮豆腐湯~十分普通海鮮炒碼麵~死咸死辣無鮮味(雷)鮑魚粥~好傑好腥巨難食,個粥底仲lone哂(大雷!!!)炸豬排+炸飯卷+炸蝦set~塊豬排好薄,粉就好厚,食落去啖啖炸粉皮~炸飯卷都喺太厚粉(雷)粟米初雪炸雞~實物和照片嚴重不符...實物得幾粒粟米,簡直照騙!(大雷)總結:超級失望的用餐體驗,不會再來食餐飯都要睇侍應面色,請佢拎嘢就唔高興,這不是你的工作嗎?自己俾人鬧完就轉嫁落消費者度,本末倒置餐品各有各的難吃,再加照騙,不了。比這間好吃和性價比高的韓式餐廳有大把,拜拜了。
點了4個午餐和一份炸雞

先講服務,態度差:
掃碼點餐後一直無人提供水和水杯

再講食物,好難食:
海鮮豆腐湯~十分普通
海鮮炒碼麵~死咸死辣無鮮味(雷)
鮑魚粥~好傑好腥巨難食,個粥底仲lone哂(大雷!!!)

總結:
超級失望的用餐體驗,不會再來

餐品各有各的難吃,再加照騙,不了。
比這間好吃和性價比高的韓式餐廳有大把,拜拜了。
午市時間很多人, 但明顯員工人手不足。當提示有食物未送到時,員工用一臉十分假的笑容回應,然後黑臉。食物還可以,但真的需要改善人手不足的問題。員工十分忙碌,明白會做漏事情,但是他們的態度和回應真的會影響顧客的心情。希望 貴餐廳可以留意。當日我們有5個人,有燒烤,有不燒烤,但只給我們一張4人枱,超不舒適。當日牛膈肉好食,有牛的獨特味道,咬口亦好。但豬腓排和牛舌很硬,很難咬。而豆腐湯的辣度亦比平時辣。很多時候,店主抱怨港人北上消費,但有時我們的消費得不到相應的質素。顧客有權選擇的時候,為何要選擇一間態度惡劣的餐廳貼錢買難受呢?
當日牛膈肉好食,有牛的獨特味道,咬口亦好。
但豬腓排和牛舌很硬,很難咬。而豆腐湯的辣度亦比平時辣。
2024-02-09
2024-02-02 828 瀏覽
本身諗住喺葵廣食嘢 諗諗吓想搵間舖頭坐低就揀咗呢間韓餐 嗌嘢食嘅時候見到佢有新嘅冬日暖意套餐 諗住試試佢 一試就中伏 埋單$500唔知自己食咗啲乜嘢韓國草莓奶昔一嗌完嘢食好快上咗杯嘢飲先 嘢飲正常冇乜特別 正常發揮 但係奇怪嘅係成個套餐只係包一杯嘢飲 再加多一杯要再加$68 所以冇加到炸雞味道正常 不過上面嘅馬仔唔知做乜 完全唔襯 不過雞就嫩滑嘅㗎啦玫瑰醬寬粉芝士鍋$28個鍋喺度好似湯咁 唔知係咪佢哋本身嘅用意 其實佢係一個湯品? 入邊只有湯水同埋寬粉五六條 同埋本身都唔知寬粉同韓國菜有咩關係 仲要加咗$28 海鮮年糕湯麵+三色煎餅+芝士爐邊(由於一開頭冇影到相 所以唯有搵返story cap圖)麗首先三色煎餅 唔係好食得出佢係有咩味 最明顯嘅蔥餅 算係用料最多 一睇就知泡菜煎餅咬咗好多啖都食唔出係咩 食咗一大半終於食到一嚿泡菜啦 至於另外一嚿黃色餅 食完都唔知係咩餅 淨係食一堆粉 所以連相都冇影到海鮮魚糕湯麵 🍜 首先喺上菜嘅時候已經嚇親 佢所謂嘅湯麵用嘅麵係意粉 唔知係咪小人孤陋寡聞 真係未食過韓式湯麵係用意粉嘅而入邊嘅用料有娃娃菜 小棠菜 芽菜 好似仲有冬菇雲耳 魚糕係真係有嘅

韓國草莓奶昔

㗎啦

玫瑰醬寬粉芝士鍋$28

首先三色煎餅 唔係好食得出佢係有咩味

最明顯嘅蔥餅 算係用料最多 一睇就知
泡菜煎餅
咬咗好多啖都食唔出係咩 食咗一大半終於食到一嚿泡菜啦

海鮮魚糕湯麵 🍜

而入邊嘅用料有娃娃菜 小棠菜 芽菜 好似仲有冬菇雲耳 魚糕係真係有嘅有兩大串
海鮮嘅部份 淨係發現咗好多嘅蟹仔 而啲蟹仔全部對半切嘅 蟹身嘅大細仲細過我隻手指公 成個湯嘅味道完全感受唔到韓式 一咬落個蟹度嘅時候 霉嘅 成個口感爛蓉蓉 連試咗三件 全部都係咁 忍唔住向餐廳員工反映 最終有一位員工 喺廚房攞咗隻未煮嘅蟹出嚟 聲稱佢哋嘅蟹品質完全冇問題 叫我再試多隻喎 而本人中咗幾個服 點敢再試 之後件事就不了了之了
而尼餐飯埋單$500 真係唔知自己食咗啲乜嘢?
一個字 伏!!!
(p.s. 睇之前嘅食評有蝦有青口 有好多嘅海鮮 而呢個乜都冇 得霉嘅蟹仔 拗晒頭😵😵😵)

2024-01-18 770 瀏覽
今日跟舊同事去葵芳,我比較少去,佢介紹左間韓式餐廳,見到玫瑰醬寬粉芝士鍋又非常好奇,夜晚涼涼地都係直接食野先。The Jang 冬日套餐非常豐富,圍爐氣氛很正,按自己既需要調教爐溫。海鮮魚糕湯麵兩串魚糕煙韌,魚味濃郁,海鮮有青口,大蝦,仲有蟹,加上仲有不少既蔬菜,湯頭很鮮甜。湯麵很有彈性,吸收曬海鮮既精華。三色煎餅有蕃薯,香蔥,泡菜口味,每款都有三件,我比較喜歡泡菜,辣辣地都唔錯,煎餅再配上爐邊芝士 ,拉絲效果很明顯,亦更添風味。炸雞各有4件,炸得酥脆,大件,雞肉嫩滑蜂蜜牛油初雪炸雞配魷魚絲,明白點解叫初雪,勁香牛油味,口感特別既冇甜辣炸雞配蜂蜜沙琪瑪,微辣香甜,沙琪瑪酥脆。玫瑰醬寬粉芝士鍋微辣帶甜既醬汁,拌勻芝士汁,增添香味,寬粉煙韌,營造出掛汁既效果。韓國草莓奶昔老公飲左成一杯半,真係好香甜又解喝,奶香又充滿草莓的香甜。

海鮮魚糕湯麵

三色煎餅

炸雞各有4件,炸得酥脆,大件,雞肉嫩滑

玫瑰醬寬粉芝士鍋

韓國草莓奶昔
老公飲左成一杯半,真係好香甜又解喝,奶香又充滿草莓的香甜。

2024-01-16 494 瀏覽
三人行晚餐,今晚食韓國嘢!一坐下店員就送上前菜和餐牌,前菜可以免費再添加。青芥末白郡主炸雞韓式炸雞有兩個派別,一個是加調味粉,另一個是加醬汁,這次的青芥末不會太辣,炸雞不會很厚粉,能夠鎖住肉汁,會推介!蟹籽玉子燒蟹籽和醬汁都是另外呈上,內餡的芝士半融化,材料有三色椒,我個人非常喜歡,可以增加口感。海鮮煎餅海鮮煎餅,用料充足,充滿泡菜風味,味道亦比較偏酸。另外叫了水冷麵,肉的份量比較少,店員上菜時有問我們是否需要剪開。麵條幼身,正好清清剛才濃烈的口感。
三人行晚餐,今晚食韓國嘢!
一坐下店員就送上前菜和餐牌,前菜可以免費再添加。

青芥末白郡主炸雞
青芥末白郡主

蟹籽玉子燒

海鮮煎餅

海鮮煎餅,用料充足,充滿泡菜風味,味道亦比較偏酸。

2024-01-11
青芥末白郡主
2024-01-07 374 瀏覽
我地見呢間韓國野食種類多,又唔使等位,可以直入。就試下啦~ 叫左個2 人午餐$328,Qr code 落單,揀左蒜香醬油炸雞,芝士炒年糕拉面,脆炸紫菜飯卷同2 杯飲品。炸雞好食,外脆內軟,肉質幾滑,好惹味。芝士炒年糕拉面,我同朋友都覺得好食,芝士好多,不過要趁熱食 脆炸紫菜飯卷,好香脆,唔油腻,分量好多,好足料,我地食唔哂
炸雞好食,外脆內軟,肉質幾滑,好惹味。

芝士炒年糕拉面,我同朋友都覺得好食,芝士好多,不過要趁熱食

脆炸紫菜飯卷,好香脆,唔油腻,分量好多,好足料,我地食唔哂
2023-12-31
一人午餐推介!一個人又想食韓國嘢,呢度有午市套餐!一坐低就有三碗前菜:有泡菜、白蘿蔔、通菜,三款都好好食!白蘿蔔好爽口,通才有蒜蓉味好香,泡菜少少辣好易入口!而且係食嘢包埋唔使另外俾錢!電話QR code落單好方便,落咗單等一陣就有嘢食啦!先上咗杯茶,跟餐免費!估唔到茶味好香好特別,有麥嘅香味~好好飲!我叫咗炸壽司,牛肉餡,都好大份切開有八大嚿!個皮炸到好香脆啊!好似食薯片咁,而且一啲都唔油膩!呢個堅好食~非常足料食完真係好飽!午餐70幾蚊起,性價比高!

電話QR code落單好方便,落咗單等一陣就有嘢食啦!

午餐70幾蚊起,性價比高!
2023-10-16 376 瀏覽
原來葵芳都有抵食韓國菜🇰🇷 今次嗌咗個lunch set,價錢300幾包韓式小菜,4件炸雞,一份主食,炸韓式飯卷同2杯野飲⭐️秘楓糖炸雞炸雞被楓糖醬包滿,食落咸咸甜甜,有啲似甜醬油味😂 炸到好脆好多汁🤟🏻 個set仲有其他味道可以揀玫瑰醬寬粉炒年糕超惹味嘅一個主食🤤 年糕同寬粉都係無敵煙韌嘅野,口感🆙⬆️ 玫瑰醬比一般韓式辣醬更溫和冇咁辣,適合食到小辣以下人士食用😂 入面仲有啲煙肉片同腸仔炸韓式牛肉飯卷食完年糕再食呢個真係飽到傻🤣 飯卷好大夠又足料,炸完外脆內軟yum yum 😋 梳打不過不失,正常梳打一杯🥃

秘楓糖炸雞

玫瑰醬寬粉炒年糕

炸韓式牛肉飯卷

梳打
不過不失,正常梳打一杯🥃
【葵芳韓食一次過滿足曬所有願望😋】係葵芳行得太耐,又唔想食小食😝想坐低就去到新都會,行行下就食咗呢一間😋呢一間集結左五大品牌,好多韓國嘢食🇰🇷之前睇上網評論唔太好,但都試下!食完覺得幾好😆-🍴鐵板熱炒海陸空(💰: 278)個個都叫呢個鍋,都幾SIGNATURE😆佢有2款鍋揀,包括韓海熱炒海陸空同鐵板熱炒海陸空,今次叫咗鐵板熱炒海陸空 ☺️佢入面有魚糕湯、魚蛋etc. 紅色果啲係自選嘅辣炒小章魚🐙、豬腸😋偏辣!不過好韓🇰🇷仲有香辣無骨雞腳🌶️全部嘢都愈食愈上癮,唔想停🫢隱藏食法應該係將紅色嘅嘢放入湯都沖淡冇咁辣😬一大班人SHARE啱曬!.🍴泡菜煎餅(💰: 108)粉比較多,偏厚,但煎得夠香脆😚泡菜味好夠!唔落醬都夠曬味🤣材料方面有蝦、蔥,份量好多!.🍴炸醬麵 (💰: 78)同一般食到少少唔同🥺佢唔係好多薯仔果啲炸醬麵~ 個麵口感似烏冬嘅幼版,煮到好淋😥個人唔推呢個😫-💡份量好多,我地3個人叫3樣嘢都食唔曬要拎走🙈.💡MENU選擇多,一大班人SHARE啱曬!-💎推介指數: 💎💎💎💎 (選擇多!)💡性價比:✨✨✨🍴ENCORE指數: ⭐️⭐️⭐️-
【葵芳韓食一次過滿足曬所有願望😋】
🍴鐵板熱炒海陸空(💰: 278)

🍴泡菜煎餅(💰: 108)

🍴炸醬麵 (💰: 78)

💡份量好多,我地3個人叫3樣嘢都食唔曬要拎走🙈
💡MENU選擇多,一大班人SHARE啱曬!
💎推介指數: 💎💎💎💎 (選擇多!)
💡性價比:✨✨✨
🍴ENCORE指數: ⭐️⭐️⭐️
Lunch時間嚟到大排長龍,餐牌勁多野選,呢間餐廳匯集咗幾間韓國🇰🇷嘅美食品牌,一次過食晒唔同種類嘅韓國嘢,包括韓式中華料理 恭合春Gonghwachoon🍜、韓式健康養生粥品 Juk Story🍲、連鎖炸雞 NeNe Chicken🍗 及布帳馬車熱炒自家品牌 Jang Pocha🥘👉🏼連鎖炸雞 NeNe Chicken-炸雞四重奏炸雞係Nene Chicken出品, 有八件無骨雞件, 一次過食齊4款口味:招牌、韓式甜辣、白郡主、蒜香醬油, 無骨啖啖肉, 肉質JUICY, 加咗醬汁嘅炸雞仍然保持香脆, 四種味道都非常惹味👉🏼中華料理 恭合春Gonghwachoon-海鮮辣炒碼麵碗麵真係大大碗分量十足, 湯底濃郁, 微微辣很開胃, 配料多到不得了, 有蝦、魷魚、青口同埋八爪魚, 青口同大蝦都好新鮮彈牙, 麵條煙靭而且好索湯👉🏼秘製滷豬腳豬腳勁大盤, 份量又係好大, 豬腳本身醃得入味又不鹹,肉質軟腍, 配上生菜,辣醬等一齊包住食, 中和油膩感👉🏼韓式自製手抓飯餐廳有提供手套, 放滿咗蟹子、青瓜粒、吞拿魚同沙律醬仲有超多紫菜伴碟, 呢道菜玩味十足👉🏼Setoka用上濟洲濃縮橙汁配梳打水, 夏

👉🏼連鎖炸雞 NeNe Chicken-炸雞四重奏

👉🏼中華料理 恭合春Gonghwachoon-海鮮辣炒碼麵

👉🏼秘製滷豬腳

👉🏼韓式自製手抓飯

👉🏼Setoka
用上濟洲濃縮橙汁配梳打水, 夏天飲幾爽
2023-07-20 271 瀏覽
放工相約左朋友去葵芳行下商場。到食飯搵餐廳嘅時侯就見到一間未食過嘅韓國菜《The Jang》。原來該餐廳包含咗五個美食品牌 包含炸雞NeNe Chicken, 韓粥Juk Story, 路邊攤Jang Pocha, 恭合春 和 烤肉MaJang BBQ。粟米初雪炸雞 $135食得韓國菜,當然唔少得炸雞。炸雞面頭黃色嘅粉末其實係香濃粟米芝士調味粉,令到雞肉充滿芝香又帶少少甜。雞皮香脆雞肉又嫩滑。秘製滷豬腳 $208豬腳份量都幾大,用左秘製滷水汁醃製致深棕色,外皮有嚼勁又彈牙,內層豬肉就軟腍入味。炸醬麵 $78食之前先撈勻一下,麵身上面仲有煎蛋、青瓜絲和醃製蘿蔔。麵身彈牙又掛汁,口感比較黏稠濃郁,充滿肉味。莞島鮑魚粥 $113米飯煮到綿密嘅口感,入面仲有鮑魚片,非常入味。

粟米初雪炸雞 $135
食得韓國菜,當然唔少得炸雞炸雞面頭黃色嘅粉末其實係香濃粟米芝士調味粉,令到雞肉充滿芝香又帶少少甜。雞皮香脆雞肉又嫩滑。

秘製滷豬腳 $208

炸醬麵 $78

莞島鮑魚粥 $113
米飯煮到綿密嘅口感,入面仲有鮑魚片,非常入味。
2023-07-10 263 瀏覽
吃了好久了一直没来得及发,每次朋友让我推荐韩料想吃炸酱面的时候我就会推荐这家!!就在尖沙咀k11(喜茶那个k11)📌炸酱面面是很有弹性非常爽滑的口感,拌上浓厚的炸酱可太好吃了,好吃到我停不下来!之前吃过别家的都不好吃,这家是非常正宗地道的🉑️📌铁板热炒海陆空很丰富,里面有鱼糕汤、辣炒小章鱼、辣炒猪肠、辣鸡脚,好有特色!也是必点招牌菜了,好吃👍🏻📌海鲜炒码面这个一般,不推荐,面煮的太软了没有弹性嚼劲,但味道还是不错的,里面的海鲜也新鲜好吃
📌炸酱面

📌铁板热炒海陆空

📌海鲜炒码面
2023-07-08 273 瀏覽
今日去葵廣行街,行完街決定過新都會食野。同朋友想食韓國野,剛好見到新開張無耐的餐廳。餐廳好多的選擇,有燒肉、有炸雞放題、又有韓國的不同主食。一定有一款岩你。餐廳雲集了韓國4大美食品牌,包括中華料理 恭合春、養生粥品、連鎖 等招牌美食。餐廳以藍及橙色為配色,並設有霓虹燈打卡牆,環境十分鮮明。前菜有醃蘿蔔、泡菜、連偶,開胃1.炸醬麵($78)中華料理炸醬麵,好耐無食。是韓國的味道。麵質有口感,大量炸醬的。配料有荷包蛋和青瓜絲,附上醃黃蘿蔔。2.秘製滷豬腳($208)勁大份的滷豬腳。非常有骨膠原,配有大量的蔬菜、蒜、青辣椒。3.脆炸紫菜飯卷-醬烤牛肉($78)紫菜飯卷內有蛋絲、紅蘿蔔絲、醬烤牛肉和飯。4.莞島鮑魚粥($113)粥非常綿密,鮮甜。內有粒粒鮑魚,口感豐富。5.粟米初雪炸雞(八件)($135)無骨,外脆內軟,肉質嫩滑多汁。是韓國的蜜糖芝士味,芝士勁多。6.Ocean($58)7.Setoka($68)濟州最出名的柑橘汁,100%果汁,可以加上旁邊的梳打水,飲落鮮甜清新。
今日去葵廣行街,行完街決定過新都會食野。

同朋友想食韓國野,剛好見到新開張無耐的餐廳。

餐廳好多的選擇,有燒肉、有炸雞放題、又有韓國的不同主食。

一定有一款岩你。

餐廳以藍及橙色為配色,並設有霓虹燈打卡牆,環境十分鮮明。

前菜有醃蘿蔔、泡菜、連偶,開胃

1.炸醬麵($78)
中華料理炸醬麵,好耐無食。是韓國的味道。

麵質有口感,大量炸醬的。
配料有荷包蛋和青瓜絲,附上醃黃蘿蔔。

2.秘製滷豬腳($208)

勁大份的滷豬腳。
非常有骨膠原,配有大量的蔬菜、蒜、青辣椒。

3.脆炸紫菜飯卷-醬烤牛肉($78)

紫菜飯卷內有蛋絲、紅蘿蔔絲、醬烤牛肉和飯。

4.莞島鮑魚粥($113)

粥非常綿密,鮮甜。
內有粒粒鮑魚,口感豐富。

5.粟米初雪炸雞(八件)($135)

無骨,外脆內軟,肉質嫩滑多汁。
是韓國的蜜糖芝士味,芝士勁多。

6.Ocean($58)

7.Setoka($68)

2023-07-04
2023-07-04 403 瀏覽
上次食完隔黎間韓式燒肉之後,留意到隔黎都開左間韓國菜,除左地道韓菜,仲可以係到食到Nene Chicken😳款式都幾多▪️秘製滷豬腳🍖$208 豬腳勁大盤🤩切開一片片,可以夾生菜、韓式泡菜、韓式小菜一齊食。豬腳本身都滷得好入味,肉質軟腍▪️海鮮辣炒碼麵🍜$88估唔到S size都咁多麵,足夠兩個人食,入面有青口、魷魚、蝦鋪滿整碗麵,湯底辣而濃郁,麵質爽滑▪️脆炸紫菜飯卷(香脆炸蝦)🍤$78 飯卷份量較多,呢個價錢都抵叫,外層有一層金黃炸衣,入面包住韓式壽司材料,除左炸蝦外,仲有芝士、牛肉等款式可以揀▪️炸雞四重奏🍗$145炸雞係同公司Nene Chicken 出品😳四重奏有無骨雞件八件,每個味道有兩件,包括蒜香醬油、白郡主、甜辣同招牌,外皮脆卜卜,口感唔油膩,個人最鍾意白郡主炸雞,有沙律醬汁之餘仲帶一點清新洋蔥味▪️莞島鮑魚粥🍲$113鮑魚肉切片,粥嘅口感都幾綿滑,味道較清,偏向健康養生▪️Setoka🍊$68上次係隔離間燒肉都飲過呢杯,用上濟洲濃縮橙汁,最得意可以自己溝橙汁同梳打水嘅比例,適合個人口味▪️水果乳酪沙冰🥝$58揀左我最愛嘅奇異果味😚味道偏甜,果汁感重,粒粒沙冰口感,乳酪味就飲唔出

▪️秘製滷豬腳🍖$208

脆炸紫菜飯卷

▪️炸雞四重奏🍗$145

炸雞四重奏

▪️莞島鮑魚粥🍲$113
鮑魚肉切片,粥嘅口感都幾綿滑,味道較清,偏向健康養生

莞島鮑魚粥

炸雞四重奏
莞島鮑魚粥
Setoka
水果乳酪沙冰
🌃 食肆為韓國料理餐廳,位於葵芳新都會廣場1樓,鄰近於葵芳港鐵站E出口,餐廳以藍及橙色為配色,並設有霓虹燈打卡牆,環境十分鮮明。 .🌃 餐廳雲集了韓國4大美食品牌,包括中華料理 恭合春Gonghwachoon🍜、養生粥品 Juk Story🍲、連鎖炸雞 NeNe Chicken🍗 及布帳馬車熱炒自家品牌 Jang Pocha🥘 嘅招牌食品。.🥘 布帳馬車熱炒自家品牌 Jang Pocha 🥘 🥘 韓海熱炒海陸空 🥘 💲498👉 可以自由選擇海、陸、空嘅組合, 小編選了辣炒小章魚、 甜辣炒豬皮、 香辣無骨雞腳,這些都會放在熱鍋嘅四邊,辣炒小章魚都係韓國幾出名嘅夜市小食,混合咗甜中帶辣嘅醬汁, 食落幾彈牙惹味,而甜辣炒豬皮都炒至十分爽身,冇因為煮得過耐而溶化, 而香辣無骨雞腳嘅辣度後勁十足, 十分惹味,而熱鍋正中間就係雜錦海鮮湯,有齊紅蟹、藍花蟹、鮑魚、鮮蝦同埋紅扇貝等海鮮食材, 簡直十分豐富,海鮮嚟講都算鮮甜, 加上特別調製嘅海鮮湯,惹味十足。.🍷飲品方面選擇了1932抱川一洞•覃恩韓國專上米酒,飲落比較清甜易入口,有着純米嘅香味,有少少飲緊乳酸嘅感覺。.🍗 連鎖炸雞 NeNe Chic

🥘 布帳馬車熱炒自家品牌 Jang Pocha 🥘
🥘 韓海熱炒海陸空 🥘
💲498

🍗 連鎖炸雞 NeNe Chicken🍗
🍗 炸雞四重奏🍗
💲145
👉 呢一個可以試到四款唔同口味嘅炸雞, 包括蒜香醬油、白忌廉洋蔥、甜辣同埋原味炸雞,每款各兩件, 炸雞食落係無骨嘅,炸得外脆內軟,內裏能夠鎖住肉汁😋, 肉質都幾嫩滑, 小編比較喜歡甜辣嘅口味,餐廳喺調教甜辣度嘅比例唔錯。

🍜 中華料理 恭合春Gonghwachoon🍜
🍜 海鮮辣炒碼麵 🍜
💲98
👉 小編選了大size, 結果麵嘅份量多到2個人都食唔曬🤣, 雖然出現"炒"嘅字眼, 炒碼麵其實係屬於湯面嘅一種, 混合咗鮮魷、 章魚 、青口、蝦仁、蜆肉、帶子等豐富嘅海鮮,配上辛辣嘅湯底,麵條食落煙韌彈牙。

🍲 養生粥品 Juk Story 🍲
🍲 莞島鮑魚粥 🍲
💲113
👉 食落十分鮮甜,粥嘅口感比較綿密濃稠,用上了莞島水域鮑魚內臟調製而成,味道層次感十足。

🍸 Setoka 🍸
💲68
👉 有一樽濟州蜜柑汁同埋一瓶梳打水,可以自行調教成蜜柑梳打, 飲落幾清新,帶點柑橘嘅香氣。

📍 The Jang - Korea Pocha & Cuisine (新都會廣場)
葵芳興芳路223號新都會廣場1樓185號舖
=====================
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。