🥢 事緣今日lunch諗唔到食咩,喺邊搵邊行餐廳嘅時候,突然聞到陣陣嘅豚骨湯味,原來係一間富有日本風味嘅拉麵店 👍🏻 先睇Menu有咩食,店有唔同口味嘅拉麵、日式丼飯、各類型嘅日式小食,例如章魚小丸子、炸雞同煎餃子,而且大眾化,價錢相當平民,全部兩位數字就可以享用 ✨ 咖喱豚骨湯拉麵 $84呢個拉麵係店舖期間限定,好少見拉麵有咖喱味,首先湯底濃郁,咖喱味令到成個拉麵富有香港特色,而拉麵你可以揀硬中軟,食落爽口彈牙,不過豚肉只有一塊,對於大食嘅我緊係唔夠啦✨ 吉列豬扒丼 $58試左拉麵就先試埋個丼飯,炸豬扒係水準之上,外層嘅炸皮厚度恰到好處,肉質係正常水平,配埋佢地嘅燒汁一起食就 perfect✨ 蟹肉忌廉薯餅 $46一份入面有四個,即叫即炸整出嚟,入邊充滿奶酪,加埋佢哋嘅醬汁,口感豐富,味道層次分明

✨ 咖喱豚骨湯拉麵 $84

✨ 吉列豬扒丼 $58