2025-01-07
【🇲🇾兩草|充滿馬拉風情的茶記☕️】尖沙咀想平平地坐低食選擇唔多,我好鍾意棉登徑「兩草」,豐儉由人,真係位位「兩草」都食到!佢仲開好早,早上8:30am就開,好啱我呢啲晨型人!.⭐️蛋炒豬腸粉起初因為想食呢款腸粉而嚟,XO醬及蛋漿,炒得超香,再係面頭放蔥花,超惹味。.⭐️叉燒豬油撈麵+煎燶邊蛋叉燒幾淋身,用豬油撈麵真係幾邪惡,加$10燶邊太陽蛋,佢嘅蛋汁撈埋真係特別香。.⭐️咖央多士咖央醬配薄多士,甜甜脆脆口感超好👍🏻.⭐️小籠包胡椒湯四隻小籠包就好似係胡椒湯浸SPA咁,小籠包嘅皮厚得嚟吸晒湯嘅精華,咬入口又幾好食,胡椒味香又唔會太辣,記得趁熱食。.⭐️丹南咖啡(右)沙巴咖啡一諗就諗起丹南,今次呢樽丹南咖啡膠樽裝,暖暖地的,即開即時飲,咖啡味少少炭燒可可感覺,本身預設了甜度,如果平時飲走甜嘅朋友要注意喇!⭐️樽仔奶茶(左)奶味重而香,都係預設了甜味,走甜朋友要注意⚠️.✅餐廳其實仲有肉骨茶、肉餅飯等星級菜式,下次要再嚟食過,想一齊食,歡迎約我呀!✅原來尖沙咀店先有丹南咖啡☕️我好Lucky呢!✅餐牌有中文英文泰文✅旺角、尖沙咀 都有分店🇲🇾兩草📍尖沙咀棉登徑7號地舖⏰營業時間8:30am-9:3ppm
⭐️蛋炒豬腸粉
⭐️叉燒豬油撈麵+煎燶邊蛋
⭐️咖央多士
咖央醬配薄多士,甜甜脆脆口感超好👍🏻
⭐️小籠包胡椒湯
⭐️丹南咖啡(右)
⭐️樽仔奶茶(左)
奶味重而香,都係預設了甜味,走甜朋友要注意⚠️
✅原來尖沙咀店先有丹南咖啡☕️我好Lucky呢!
✅餐牌有中文英文泰文
✅旺角、尖沙咀 都有分店
🇲🇾兩草
📍尖沙咀棉登徑7號地舖