2022-08-24
作為一個打工仔💀 每日番工咁辛苦 收工緊係要對自己好啲 今次介紹一間串燒專門店比大家 想放工同同事朋友吹水呻下老細有幾衰又得同另一半火熱升溫又得🔥依間嘅串燒食材高質 而且製作超用心 好高水準 性價比仲好高啊🤑食串燒一定要配咩啊?緊係啤酒啦🍻!!而家仲做緊生啤 $48買一送一你睥咩啊睥👀 快啲來啤啤佢啦🍻唔好以為串燒店就普普通通 依間餐廳好多位都好有心思 佢係餐單上每項食物都分好晒係邊個地方嘅風味📝客人好方便就可以揀到想食咩😏不過計我話 小朋友先做選擇 我就要食晒😏==============================✯✯✯✯ 燒 鳥 ✯✯✯✯〖 汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇🦴 〗💰 28 ★★★☆☆將啲雞肉釀左係冬菇入面 雞肉之間仲包夾左啲軟骨嘅粒粒🤩 再加埋充滿嚼勁嘅冬菇口感好爽口 好豐富 一啖咬落去 冬菇好多汁💦〖 麻辣雞軟骨🌶 〗💰16 ★★★★☆充滿川式辣味嘅雞軟過 更加惹味(◐‿◑)佢嘅辣好有後勁 好刺激 食左一串條脷都有少少麻😆〖 蜜糖燒雞中翼🍯 〗💰18 ★★★☆☆雞翼嫩滑多汁 塗滿蜜糖後 甜得來充滿燒烤嘅風味🔥 好狂惹🤤ఌఌఌఌ 燒 牛 ఌఌఌఌ〖 鹽燒和牛牛小
食串燒一定要配咩啊?緊係啤酒啦🍻!!
而家仲做緊生啤 $48買一送一
〖 蜜糖燒雞中翼🍯 〗💰18 ★★★☆☆
雞翼嫩滑多汁 塗滿蜜糖後 甜得來充滿燒烤嘅風味🔥 好狂惹🤤
ఌఌఌఌ 燒 牛 ఌఌఌఌ
〖 鹽燒和牛牛小排🥩 〗💰48 ★★★☆☆
鹽燒嘅牛小排曬滿了黑椒 香氣十足🥳 肉質帶有少少嚼勁 有啲筋所以有少少韌 但牛味依然濃郁突出
〖 鹽燒A4宮崎和牛🥩 〗💰58 ★★★★★
比起牛小排 依塊和牛有更多油脂👏 脂肪比例均勻 有入口即融嘅口感 而且肉質好淋 牛味亦好濃
᯽᯽᯽᯽ 燒 豚 ᯽᯽᯽᯽
〖 泰式豬頸肉🇹🇭 〗💰28 ★★★☆☆
豬頸肉半肥瘦 薄切得來好爽口🤩 而且仲有泰式嘅酸辣醬汁🌶🍋 好開胃惹味
〖 黑毛豬五花腩🥓 〗💰 28 ★★☆☆☆
五花腩肉比預期中更加厚切 肥瘦平均(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)食落都偏實身 擺耐左凍左更加難咬開(>﹏<) 建議上枱即食 吾好等到涼先食
✵✵✵✵ 手 工 心 機 卷 物 ✵✵✵✵
〖 海苔黑豚肉鵪鶉蛋🥚 〗💰28 ★★★★☆
燒過嘅黑豚肉好香脆 包住好有咬口嘅鵪鶉蛋口感好有層次👏 面頭仲有沙律醬同埋海苔 充滿日式風味🇯🇵
〖 鹽燒豚肉露筍卷🥓 〗💰32 ★★★★☆
依個好有驚喜 豚肉好惹味 薄切豚肉肉質更加嫩滑🥳 露荀好爽口好多汁 成個卷超juicy 🤤
❄︎❄︎❄︎❄︎ 海 鮮 ❄︎❄︎❄︎❄︎
〖 鹹蛋黃煎墨魚餅🦑 〗💰68 ★★★★★
煎墨魚餅鋪滿左鹹蛋黃係面 食落有濃郁嘅鹹蛋香味😆 除左面頭沙沙嘅質感 墨魚餅好爽口 仲夾住左粟米粒 好有口感👏
〖 麻辣手釣墨魚鬚🦑 〗💰22 ★★★★☆
墨魚鬚煙韌得來好爽口 充滿嚼勁 入口唔算好辣 但係會食到好麻🔥 明明好辣 但完全抵抗唔到誘惑 好辣之人值得試下🌶
〖 雞皮墨魚滑🐣 〗💰38 ★★★★★
依個好搞笑 用塊雞皮包住嚿墨魚滑😂
遲啲係咪又會有人討論食墨魚滑食唔食雞皮😏經過鹽燒嘅雞皮 好香脆 一咬落去 真係外脆內爽 雞皮嘅油脂令墨魚滑變得好juicy 💦
強烈推介💯💯💯
᯾᯾᯾᯾ 野 菜 ᯾᯾᯾᯾
〖 孜然燒蒜蓉茄子🍆 〗💰36 ★★★★☆
識食一定要食茄子❗️❗️❗️灑滿孜然粉 蒜蓉 辣粉等等嘅茄子 真係超級惹味 而且燒得好淋 嗦曬啲精華🥳
〖 鹽燒翠肉瓜💦 〗💰16 ★★★★★
翠肉瓜一定要厚切🔪 簡簡單單嘅鹽燒掣作
但食落就知唔簡單 翠肉瓜好鮮甜好多汁 一咬落去啲汁真係係個口到爆出來🤤
〖 牛油蒜蓉焗金菇🧈 〗💰32 ★★★☆☆
一上碟 牛油蒜蓉嘅香味已經撲鼻而來🥳 每一撮金菇都有大大啖邪惡嘅蒜蓉牛油😈
實在難以抗拒啊 唯一嘅缺點就係會比👧🏻嫌我口臭😂
᪥᪥᪥᪥ 穀 物 ᪥᪥᪥᪥
〖檸蜜牛油包🍋🍯 〗💰20 ★★★★☆
老老竇竇 依個包真心好好食 成塊牛油係個包面 勁邪惡😋法包燒得好脆身 食落每啖都嗦嗦聲🤩🤩檸蜜牛油嘅比例好好 酸中帶甜 甜中再出牛油香👏
評分🌟(10分最高💯)
價錢💰: 8/10
味道👅: 8.5/10
環境🌱: 8.8/10
回頭❣️: 8/10
服務👀: 9/10
人均消費: $280
想睇多啲好西就記住☟
🔍 店舖資料
🍕 燒烤堂 (中環)
📍 中環九如坊6-10號林氏大廈地下C-D號舖
⏰ 𝗠𝗼𝗻-𝗦𝘂𝗻: 𝟭𝟳:𝟬𝟬-𝟬𝟬:𝟬𝟬