2024-03-13
今天要介紹呢間餐廳位於中環蘇豪區,是一家台式餐廳。餐廳除左提供台式食物外,Cocktails都係佢地既招牌菜。佢地提供6款Cocktails,口感分別係甜酸苦辣的感覺,希望讓您嘗盡人生。仲有亦有提供啤酒,BREWDOG品牌既啤酒做緊優惠$88/杯, BUY 2 GET 1 FREE,都值得一試。🌟台灣小食:鹵水牛腱、牛肚牛腱、牛肚除左有鹵水既咸味外,上碟前再加麻辣汁調味,食落好香同少少辣。🌟台灣小食:柚香蓮藕蓮藕有柚子香,食落酸甜爽口,作為前菜幾醒胃。🌟 櫻花蝦滷肉飯睇落細細碗,其實好足料。表面鋪滿櫻花蝦,第二層鋪滿滷肉,再加飯同一隻即燒流心蛋,食落啖啖都係料。比起食開既滷肉飯,呢款加埋櫻花蝦滷肉飯僧多一份脆口既感覺。🌟Sour Cocktails $138Passion fruit ,818 Reposado,Anewo Rayes,Lime Juice, Brown Sugar店員建議個飲法係先品嘗一啖酒,然後食熱情果再飲酒。熱情果肉上面鋪上燒過的鹽,酸口帶鹹。而杯酒就唔會太苦,飲落酸酸地同埋有少少酒味。🌟Sweet $138Silky, Fruity, Tropical,Plan
🌟台灣小食:鹵水牛腱、牛肚
🌟台灣小食:柚香蓮藕
蓮藕有柚子香,食落酸甜爽口,作為前菜幾醒胃。
🌟 櫻花蝦滷肉飯
🌟Sour Cocktails $138
🌟Sweet $138
Silky, Fruity, Tropical,Plantation Pineapple Rum,Clarify Mango Juice,Coconut Water,Oleo ,Saccharum,Pomelo
呢一杯係表面有一層椰子Cream,Cream係冇咩味既,呢杯既base芒果汁的椰子水調配,飲落甜甜地,而呢杯既酒味比Sour 重
📌 Align
中環蘇豪伊利近街28號萬城閣1樓