2024-01-30
天橋之城|直與曲麵二選一日本 🇯🇵 拉麵 各區都各有特色|但直麵 定 曲麵有d難揀曲麵掛湯吸湯效果佳|直麵掛湯吸湯效果一般醬油相對淡口味|👍🏻 選曲麵味道更佳.記得疫情前 😷 光顧一次|蔥山拉麵印象唔錯但當日中午🕛時段|座位仍有一半空.再度光臨|12:30到 爭取到最後兩個窗枱bar 枱位|中午🕛時段|點都要等15-30分鐘舖頭細細|坐得20個人到.👥 快快手📝 剔左 兩拉麵🍜|兩小食🥟.🍜 ✴️ 期間限定|黑蒜油🧄札幌味噌拉麵 🍜|曲麵灸燒豚肉|肥瘦分明|味玉/ 糖心蛋恰到好處|粟米荀|黑木耳|蔥絲|配菜豐富 🈵🦪 日式炸吉列生蠔 🦪唔太辣口 🥵|生蠔新鮮 外脆內軟.🍜 辣肉碎拉麵 🌶️ |曲麵🍗 香辣雞翼 🐔🌶️雞翼應該係 塗上蜜糖底 🍯|甜甜地 再加七味粉 good 👍🏻 wor.✴️ 我覺得最感覺良好係|除原木枱凳外 仲有背囊掛鉤|方便又慳空間 |仲有自助 檸檬水.🤵🏼♀️總結報告🤵🏻♂️🉐📃性價比:8.2/ 10 😋|日本菜🇯🇵|拉麵🥢🍜|炸物|—————————————————————📬 友拉麵| 荃灣|Tsuen Wan地址:荃灣西樓角路202-216號昌寧大廈1樓53-
天橋之城|直與曲麵二選一
🉐📃性價比:8.2/ 10 😋
|日本菜🇯🇵|拉麵🥢🍜|炸物|
—————————————————————
📬 友拉麵| 荃灣|Tsuen Wan
地址:荃灣西樓角路202-216號昌寧大廈1樓53-54號舖
💈 營業時間:Mon-Sun 12:00-21:00
#友拉麵 #荃灣 #荃灣美食 #我的美食日記 #日式拉麵