2020-11-16
涼涼地想食下韓燒🍖 去咗試呢個小王子 Le Petit Prince & Rose Love Tasting Meat Set 特級肋骨獨一無二套餐 $498 估唔到韓燒套餐名都可以浪漫feel😝 呢個二人套餐好岩我哋,咩都試吓😛 當中 特級牛肋骨🥩 最吸引,一條勁長連骨嘅牛肉😍 個staff仲幫我地燒埋,完全冇嘥咗個肉😂 油脂分布平均,本身有韓國醬油醃製,燒完直接食已經感受到柔嫩嘅肉質加醬油肉汁嘅鮮甜味🍖😋 同碟嘅 大紅蝦🦐 一路燒已經聞到蝦嘅香味,果然大大隻又有鮮味✨復活!貝身肉 脂肪均勻,夾埋生菜配料一齊食真係好正🤤 韓式秘製醬油豬五花 同 黑毛豬背肉 肉質都係細嫩,燒得好仲可以外皮小小脆,增添口感😙平時燒肉好少點雞肉,但呢個 梨汁雞肉🐓 甜甜地,燒完都嫩滑有肉汁,都幾值得一試👍🏻炑八特製護心肉🐖 係豬最好食嘅部份,位於橫隔膜與肝之間的肌肉肉筋,口感稔滑又有嚼勁🤩飲品 藍天使梳打 同 柚子檸檬梳打 都會加上檸檬或薄荷葉,都幾有heart🍹 除咗主食,三個小食好食之餘份量都幾多,另外爐邊嘅泡菜蛋同芝士粟米都係韓燒必食😛 試咗用菇加芝士粟米都唔錯😍 另外仲可以跟餐加$98換番個限量版
另外仲可以跟餐加$98換番個限量版小王子座枱無線充電器❤️ 小王子帶住聖誕帽係月亮上,得意又唯美💕
荃灣分店好大間,竟然門口有好多位set咗個小王子backdrop俾人打卡📸😛