海港城都有幾多餐廳,今次試試新加坡菜,餐廳盡頭仲有無敵大海景睇。樓底高,裝潢都好舒服~ 💡海南雞飯拼海鮮喇沙 $138呢個選擇真係啱晒貪心又細食嘅我,既可以試海南雞飯又試到細細碗喇沙。喇沙係傳統摻摻,湯底椰奶味都幾濃,細細碗但啲配料都好齊。有一隻蝦同魚片頭等,食落夠濃味又香。海南雞幾滑,有齊3款醬汁,送飯一流。油飯香但唔怕食到成口油,薑蓉有少少辣味又更好食。 💡沙嗲拼盤 (雞&豬) $118雞串選用咗雞髀肉,外層燒香,內裏。嫩口。豬串本身都有少少油脂,肉先唔會太嚡口。沙嗲醬好濃郁,仲真係有花生粒。 💡炒貴刁 $118炒貴刁河粉加油麵好少會試到,口感都幾得意。醬油味好突出,鹹香味夠,唔會覺得好濃好膩。配味都係有芽菜、蝦、魚片,吸收晒醬油嘅味道。 💡珍多冰 $28 & 凍檸檬薏米水 $28珍多冰即係椰汁冰加紅豆,再配上斑蘭條。紅豆同椰汁嘅甜唔會互相蓋過,幾好飲~斑蘭條增加口感層次,幾有趣嘅配搭另外點咗一杯凍檸檬薏米水,養生又好飲,調味唔會太甜。

💡海南雞飯拼海鮮喇沙 $138

💡沙嗲拼盤 (雞&豬) $118