2024-11-13 321 瀏覽
上次喺工廈中發掘到正宗台灣菜,今次再發現一間隱世西餐廳🧐 舖面唔係好大,位置都唔算好多,但星期六嘅早晨人流都唔少,為咗食好野真係唔可以懶瞓🤭 ✨All Day Breakfast $78+ 煙三文魚 $25擺盤好靚,連煙三文魚都砌到好似朵花咁🌸 牛角酥熱辣辣,皮脆內軟;炒蛋好香好滑溜;大啡菇當然正啦😆 綿滑嘅薯蓉入面有粒粒薯仔,增加咗口感,仲有西蘭花粒,味道更豐富👍🏻 煙三文魚唔會過鹹,啱啱好😋 一般煙肉腸仔都係會鹹鹹地,配埋沙律菜食剛剛好中和返💜✨藍青口蒜香白酒忌廉汁意粉 $98一上菜就見到一排青口,粒粒都脹卜卜,鮮甜肥美🤩 再配埋香濃忌廉汁同有咬口嘅意粉🤤✨番茄甘筍湯 +$6蕃茄味道濃郁唔會太酸,仲有粒粒甘筍豐富整體口感,酸酸地好開胃😄✨荔枝冰紅茶 +$12茶底唔苦澀,紅茶飲落有淡淡果香,味道幾清新,仲有兩粒大荔枝,滿足我哩個荔枝迷😍🔍整體感覺:餐廳環境都幾乾淨企理,上菜都幾快手,職員服務幾nice。食物味道同質素都幾好,性價比頗高。不過座位唔多,如果想去食嘅朋友建議可以book定位穩陣啲🤭

✨All Day Breakfast $78
+ 煙三文魚 $25