2020-06-18 294 瀏覽
【 平靚正日式餐廳 】今日帶左仔仔去買梳化,順便去元祖和風食堂虎藏食LUNCH,成日行過都見到好多人係度排隊,所以我地今日都去試下。好彩唔使等好耐,中午時段3人枱等10分鐘左右就入得,我見店員都會將枱面大清潔後先俾我地坐,確保衛生,GOOD!望下個餐牌,所有套餐都唔貴呀,而且都幾多選擇。仔仔想食拉麵,我就想食飯,所以我點左一個炸雞肉拉麵定食配白飯,選豬骨湯底。爸爸就食漢堡扒便當,所有便當都有送味噌湯另外再點了一份北海道牛肉薯餅,一份北海道南瓜薯餅甜品要左一杯北海道軟雪糕,原先想叫細杯的,但見到大杯只係加多$2就可以,咁抵當然唔好放過啦,但3個人分享一齊食都覺得幾大杯。講番個餐,豬骨湯拉麵細細碗,仔仔食份量就剛剛好,我試左一啖味道都唔錯。炸雞肉就唔太林,有一兩塊會有些"鞋"。爸爸食的漢堡扒便當,配菜有玉子燒,煙肉腸仔,沙律,味道幾好,爸爸話塊漢堡扒好入味,不過醬汁有點鹹。北海道牛肉薯餅和北海道南瓜薯餅就不過不失,無咩特別!整體黎講,我地都幾鍾意呢間餐廳,下次會再黎試下其他!
【 平靚正日式餐廳 】

今日帶左仔仔去買梳化,順便去元祖和風食堂虎藏食LUNCH,
成日行過都見到好多人係度排隊,所以我地今日都去試下。
確保衛生,GOOD!

望下個餐牌,所有套餐都唔貴呀,而且都幾多選擇。

爸爸就食漢堡扒便當,所有便當都有送味噌湯
另外再點了一份北海道牛肉薯餅,一份北海道南瓜薯餅

咁抵當然唔好放過啦,但3個人分享一齊食都覺得幾大杯。

炸雞肉就唔太林,有一兩塊會有些"鞋"。

爸爸話塊漢堡扒好入味,不過醬汁有點鹹。

北海道牛肉薯餅和北海道南瓜薯餅就不過不失,無咩特別!

整體黎講,我地都幾鍾意呢間餐廳,下次會再黎試下其他!
2020-05-31
10 分鐘 (堂食)