2021-10-27
"𝑆𝑜𝑚𝑒𝑡𝑖𝑚𝑒𝑠 𝑎𝑙𝑙 𝑦𝑜𝑢 𝑛𝑒𝑒𝑑 𝑖𝑠 𝑗𝑢𝑠𝑡 𝑎 𝑔𝑜𝑜𝑑 𝑐𝑢𝑝 𝑜𝑓 𝑡𝑒𝑎."有無濃茶控☕️🍵🙌🏻💕快啲嚟懲罰呢間黃店😚💛旺角半年前新開左呢間茶飲店( ˘ ³˘)店舖偏小清新嘅田園風格 配合木系裝修佢地運用日本直送茶葉🌿主打不同種類嘅日式茶飲 ✨抹茶✨焙茶✨玄米茶✨煎茶✨純茶(>^ω^<)最特別係佢地用易拉罐裝飲品 無甘易倒瀉❤️店內仲有好多韓星相😛fans快啲去𥄫下🐾話說冰量固定 記住攪勻先飲———————————————————————————〖 鮮奶抹茶🍵 〗💰35 (C)抹茶控必飲🙌🏻😚My forever top 1💕見到就覺得抹茶加鮮奶既漸變好靚 層次分明抹茶同鮮奶比例好好👍🏻我叫左少甜 完全吾怕太甜 甜度適中抹茶味濃郁 重回甘 茶味突出 亦吾會有苦澀味配合牛奶🥛口感更順滑濃厚 吾會蓋過茶味就算飲到最後都吾怕比冰溝淡晒!〖鮮奶黑糖珍珠焙茶☕️ 〗💰38 (C)焙茶聽講有時會賣晒 所以想試嘅早啲去試(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)焙茶茶味香濃 少許烘焙味係口中停留飲落十分幼滑😆配合埋黑糖珍珠 好有層次 配搭完美🤪珍珠煙韌又彈牙 口感超豐富但因為有黑糖所以會有少
有無濃茶控☕️🍵🙌🏻💕
快啲嚟懲罰呢間黃店😚💛
旺角半年前新開左呢間茶飲店( ˘ ³˘)
店舖偏小清新嘅田園風格 配合木系裝修
無甘易倒瀉❤️
店內仲有好多韓星相😛fans快啲去𥄫下
🐾話說冰量固定 記住攪勻先飲
———————————————————————————
〖 鮮奶抹茶🍵 〗💰35 (C)
抹茶控必飲🙌🏻😚My forever top 1💕
見到就覺得抹茶加鮮奶既漸變好靚 層次分明
抹茶同鮮奶比例好好👍🏻
我叫左少甜 完全吾怕太甜 甜度適中
抹茶味濃郁 重回甘 茶味突出
亦吾會有苦澀味
配合牛奶🥛口感更順滑濃厚 吾會蓋過茶味
就算飲到最後都吾怕比冰溝淡晒!
〖鮮奶黑糖珍珠焙茶☕️ 〗💰38 (C)
焙茶茶味香濃 少許烘焙味係口中停留
飲落十分幼滑😆
配合埋黑糖珍珠 好有層次 配搭完美🤪
珍珠煙韌又彈牙 口感超豐富
但因為有黑糖所以會有少少甜 建議叫少甜
———————————————————————————
評分🌟(10分最高💯)
價錢💰: 7.5/10
⏰ 𝗠𝗼𝗻-𝗦𝘂𝗻: 𝟭𝟯:𝟬𝟬-𝟬𝟬:𝟯𝟬
#eatwithnous_飲品
#eatwithnous_旺角
#eatwithnous_黃店
#foodie #hkfoodie #hkig #hkfood #instafood #drinks #likesforlikes #matcha #hojicha #photography #hongkong #foodoftheday #tea #japan #美食 #相機食先 #抹茶 #焙茶 #吃貨 #打卡 #手機食先 #旺角美食 #黃店
#黃色經濟圈