2024-10-12
🍃🍋【 檸可遇見 • Meet With Lemon 】🍋🍃⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄ 最近內地嘅手打檸檬茶店大舉進駐香港,然而質素參差,一直未搵到滿意的😟 近日竟然喺石門遇到一間出品優質、誠意十足的檸檬茶店,老闆仲要係香港人🇭🇰 更加值得支持🤩🙌🏻店面明亮簡潔,木系元素配搭翠綠植物🌿仲擺放咗一棵真嘅檸檬樹🌳予人悠閒自適嘅感覺,心情瞬間放鬆☺️揀咗杯「檸檬菠蘿鴨屎香」🍋🍃 茶色清徹透亮,絲絲菠蘿果肉肉眼可見🍍入面仲有四大片檸檬,真係不惜工本‼️ 鴨屎香茶底鮮爽回甘,檸檬微酸之中滲透淡淡菠蘿嘅甜美,清香馥郁,沁人心脾🌼✨真係忍唔住一口接一口👅特別喜歡店內一幅「語錄牆」,分享店主覺得有意思嘅名言,我耐心地全部讀完🔖 🥰 就連杯上都別着一片「金句葉」,句句不同💌 為有緣讀到嘅顧客作心靈打氣,係店主嘅心意及巧思呀💓店鋪新張不久,日後將會陸續新增更多款式,非常期待呀💚💛⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🍋「檸檬菠蘿鴨屎香」🍍($33)⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄⋄📍地址:沙田石門京瑞廣場二期地下G27⋄⋄#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hk
⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄
揀咗杯「檸檬菠蘿鴨屎香」🍋🍃 茶色清徹透亮,絲絲菠蘿果肉肉眼可見🍍 入面仲有四大片檸檬,真係不惜工本‼️ 鴨屎香茶底鮮爽回甘,檸檬微酸之中滲透淡淡菠蘿嘅甜美,清香馥郁,沁人心脾🌼✨ 真係忍唔住一口接一口👅
店鋪新張不久,日後將會陸續新增更多款式,非常期待呀💚💛
⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄
🍋「檸檬菠蘿鴨屎香」🍍($33)
⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄
📍地址:沙田石門京瑞廣場二期地下G27
⋄
#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #ccrreami石門 #石門美食 #石門必食 #手打檸檬茶 #檸可遇見 @meetwithlemon