2024-04-01
◾️超級台風抵食套餐 $208套餐包兩個主食(紅燒牛肉麵、魯肉飯)、小食鹽酥雞以及兩杯$28自選飲品。🌖紅燒牛肉麵一碗有四大件牛肉,牛肉肉質唔會太乾黐牙;麵底係烏龍麵,入口滑身爽口。🌖魯肉飯份量超多!飯量根本同碟頭飯一樣,就算男人食都一定夠飽!魯肉鹹味較重,撈飯食唔錯,辣菜甫更加係畫龍點睛,無論係口感定味道上都令魯肉飯更上一層樓。🌖鹽酥雞份量爆多!而且炸得乾爽唔油膩,雞肉又唔會好乾;味道上較一般街頭小食淡口,適合同牛肉麵/魯肉飯一齊食。🌖仙草奶茶(凍)半糖半糖甜味啱啱好,記得要督碎仙草,咁先容易啜入口。🌗愛玉鳳梨綠茶甜度劃一,個人覺得甜度稍高,愛玉分量可以增加。🌖芋圓仙草凍(迷你)跟餐加$14.0餐點簡單純粹,只有芋圓、仙草凍同淡奶,芋圓就算混入冰涼嘅仙草凍都保持煙韌咬口。🌖肉燥燙青菜 $34肉燥同青菜份量都幾多,油麥菜保持爽脆,唔會煮得太軟。🌕府城蝦卷 $32大推❗️新鮮即炸熱辣辣,外層香脆,蝦肉帶有甜味超驚喜,另有蔬菜碎爽脆嘅口感。🌗貢丸湯 $18一碗三粒貢丸,湯底有油蔥酥,係確確實實嘅台式湯品。
◾️超級台風抵食套餐 $208
🌖紅燒牛肉麵
🌖魯肉飯
🌖鹽酥雞
🌖仙草奶茶(凍)半糖
半糖甜味啱啱好,記得要督碎仙草,咁先容易啜入口。
🌗愛玉鳳梨綠茶
甜度劃一,個人覺得甜度稍高,愛玉分量可以增加。
🌖芋圓仙草凍(迷你)跟餐加$14.0
🌖肉燥燙青菜 $34
肉燥同青菜份量都幾多,油麥菜保持爽脆,唔會煮得太軟。
🌕府城蝦卷 $32
🌗貢丸湯 $18
一碗三粒貢丸,湯底有油蔥酥,係確確實實嘅台式湯品。