餐廳: 茶湯會 (環球大廈)
資訊:

@kan.teen係珍珠奶茶‼️珍珠奶茶‼️睇開我都知我係超鐘意飲珍珠奶茶架 我係日日飲都得個種😹(唔誇張唔準笑我!哼!珍奶控今次黎到茶湯會食+飲 佢地嘅珍珠奶茶🧋開心🤪(我有珍奶就開心😂.👅爆漿珍珠吐司 $31用上茶湯會signature嘅細珍珠🖤珍珠同奶醬份量係 爆炸多嘅感覺😹用飛碟機🛸烤到外皮超脆💥不過 整體偏甜膩✨.👅珍珠紅豆拿鐵 $31 無糖走冰紅豆控必愛上呢杯❣️好多紅豆蓉 成杯都蘊含住紅豆味☄️細珍珠口感細膩比我想中有咬口有彈性😆而且 叫無糖太正確了~.👅冬瓜鐵觀音 $21冬瓜湧上心頭💫味道好濃好突出🪴又不失鐵觀音茶味🍃味道隨後浮現無得調教甜度冰度~整體偏甜🌼.👄總結珍珠奶茶🧋同飛碟包🛸呢個新配搭好特別 而且還原度都幾高☺️💞不過應該有好多人飲珍奶 都會少甜 所以吐司都可以少甜就好~——@tpteahk📍茶湯會 (環球大廈) (中環)中環德輔道中19號環球大廈地下C1號舖#kanteen香港 #kanteen中環 #kanteen珍珠奶茶
@kan.teen

紅豆控必愛上呢杯❣️
好多紅豆蓉 成杯都蘊含住紅豆味☄️
細珍珠口感細膩
比我想中有咬口有彈性😆
而且 叫無糖太正確了~
👅冬瓜鐵觀音 $21
冬瓜湧上心頭💫味道好濃好突出🪴
又不失鐵觀音茶味🍃味道隨後浮現
無得調教甜度冰度~整體偏甜🌼
👄總結
不過應該有好多人飲珍奶 都會少甜 所以吐司都可以少甜就好~
——
@tpteahk
📍茶湯會 (環球大廈) (中環)
中環德輔道中19號環球大廈地下C1號舖
  • 爆漿珍奶吐司