.大概講左想食哩間至少成年 但係次次一係就食完正餐太飽食唔落(*´-`)一係就懶得去搵間野係邊🙈🤣.跟住早排考完兩個攞命既midterm就想食啲甜野放鬆下(*´ー`*)(因為仲有好好好多deadlines😭)於是就同🐷講想食蛋糕🍰係我未講話想食哩間既時侯🐷已經話去哩間😳仲話:知啦 你之前send過俾我睇話想去架嘛~ 嗚好開心🥺🤣💓..~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~💭泰式奶茶戚風雪山🍰|💰$48咁多款蛋糕入面我最鍾意都係食戚風蛋糕(๑˃̵ᴗ˂̵)鍾意佢個個軟綿綿既texture~✨同埋多數都唔會食到好漏😛可以一啖接一啖咁食😆.哩個蛋糕既質地都做到戚風蛋糕應有嘅濕潤同埋鬆軟🍰唔好睇佢一大pat泰式奶茶醬係面好似好膩咁~食落其實係會令個蛋糕更加容易入口~🥰佢個醬唔會係太甜個種而且都食得出淡淡既茶香😆 作為我既早餐都唔會話甜到想嘔既感覺٩( 'ω' )و .但係作為濃茶控我就覺得佢個蛋糕可以試下用更加濃既茶去整🤣. ..💭黃金薑奶🥛|💰$50基於個排訓得有啲少決定叫翻杯養生少少既野🤣雖然其實我本身都好鍾意飲薑related既野ƪ(˘⌣˘)ʃ 🐷一見到杯野就話:好似咖喱🍛🌝飲完一啖之後:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
💭泰式奶茶戚風雪山🍰|💰$48
但係作為濃茶控我就覺得佢個蛋糕可以試下用更加濃既茶去整🤣.
💭黃金薑奶🥛|💰$50
基於個排訓得有啲少決定叫翻杯養生少少既野🤣雖然其實我本身都好鍾意飲薑related既野ƪ(˘⌣˘)ʃ 🐷一見到杯野就話:好似咖喱🍛🌝飲完一啖之後:好似飲緊咖喱(´ཀ`).
因為杯野有薑黃粉所以其實係對身體幾好的~(๑˃̵ᴗ˂̵) 我就覺得佢可以再薑啲 因為都幾重奶味未算係好辣😛整體黎講飲完都幾飽🤰🏻.
(p.s.)佢個入口係喺幢大廈入邊~唔好miss左🤣
——————————————————
📍 小念頭 (旺角)
☃️地址:旺角通菜街75號1樓
💭推介指數:🍞🍞🍞🍞🍞 ( 𝕠𝕦𝕥 𝕠𝕗 𝟝 )·