2022-09-01
同囡囡去D2 place市集買嘢,順道到附近餐廳食晚餐。行到3樓見到 Food Garden ETC 西餐廳以花園為主調,環境優雅,寬敞座位,感覺好 chill食物質素幾好,值得一讚係地道港式甜品。香蕉班㦸🥞配朱古力雪糕🍨 $78班㦸質感鬆軟,皮薄不裂,包裏香蕉片,班㦸上面有忌廉和朱古力雪糕,彩色朱古力topping,好吸引呀!💖~夏威夷手工薄餅🍕 $158薄餅外皮香脆又好足料,配上香濃芝士🧀,煙肉香脆🥓、新鮮洋蔥🧅,清甜菠蘿🍍,口感豐富,味道清新,一口接一口,好味道。卡邦尼意粉🍝 $148香脆口感嘅煙肉,新鮮洋蔥,意粉爽口彈牙而且好掛汁,濃郁忌廉芝士夠creamy,令意粉變得濃厚。凍柚子蜜🍹 $46有一片薄荷葉點綴,柚子皮、檸檬汁和蜜糖混合而成,柚子蜜味道醇香清甜。熱檸檬蜜🍋 $30檸檬加上蜜糖,口感酸酸甜甜,解膩又滋潤。Food Garden ETC📍荔枝角長義街9號D2 Place一期3樓303-304號舖
以花園為主調,環境優雅,寬敞座位,感覺好 chill
食物質素幾好,值得一讚係地道港式甜品。
香蕉班㦸🥞配朱古力雪糕🍨 $78
夏威夷手工薄餅🍕 $158
卡邦尼意粉🍝 $148
凍柚子蜜🍹 $46
熱檸檬蜜🍋 $30
檸檬加上蜜糖,口感酸酸甜甜,解膩又滋潤。
Food Garden ETC