呢間係九龍城嘅Shibui 洋食屋走昭和風 門口好靚💛 不枉為人氣打卡餐廳 樓底好高 佢連店內嘅裝修同埋擺設都好有心思 枱面仲有盞燈仔好有feel 令人都有種走進昭和年代嘅感覺🔎 ✻鰻魚玉子燒伴炒麵 ($148)估唔到鰻魚玉子同埋炒麵係分開上嘅 鰻魚都幾大條同埋好鮮甜 玉子好滑炒麵炒到好香而且上面有好多鰹魚乾🤎✻唐揚小食拼盤($98)小食拼盤份量比想像中多 有一口芝士 魷魚圈🦑 同埋雞軟骨 全部都炸得好香口 個人最鍾意佢嘅一口芝士 咬落啖啖芝士好正🧀✻青 空 ($68) 首先賣相好吸引 漸變嘅藍色 再加上面頭嘅白色雪芭 令人第一眼就聯想到藍天白雲💙☁️味道係橙x 檸檬 雪芭係柚子味 三者mix埋一齊酸酸甜甜咁 好開胃好refresh✨✻昭和布丁($48)我個人好鍾意食布丁 所以諗都冇諗就叫咗😆質地好滑好香蛋味 配埋面頭嘅cream一齊食好夾🍮 而且打卡影相都好靚 推介🫶🏻

✻鰻魚玉子燒伴炒麵 ($148)
估唔到鰻魚玉子同埋炒麵係分開上嘅
鰻魚都幾大條同埋好鮮甜 玉子好滑
炒麵炒到好香而且上面有好多鰹魚乾🤎

✻唐揚小食拼盤($98)

✻青 空 ($68)
青空

✻昭和布丁($48)
我個人好鍾意食布丁 所以諗都冇諗就叫咗😆
昭和布丁