2021-01-05
早排見好多人食呢個吐司,好似幾吸引咁,於是妹豬仔都去咗打下卡😆~.🔸 (HK$25)呢款係茶飲店嘅甜食熱壓吐司。由於即點即整,吐司烘得香脆!就算影咗一陣相,都係依然暖笠笠😆~切開吐司,入面嘅珍珠同奶漿就即刻湧出嚟,十分邪惡,視覺效果亦一流😍!吐司仲有半溶芝士,配埋煙靭嘅珍珠,十分滋味🤤~.🔸 (HK$21)食吐司之外點咗呢款熱飲。冬瓜茶比較偏甜,但呢種甜度妹豬仔都仲接受得到,飲落有啲啲似紅棗茶🤔,但又再多咗一陣冬瓜味,再之後有茶嘅回甘,飲到淡淡嘅鐵觀音味😆。.🔸 (HK$31)另外亦點咗呢款凍飲,係由屏東萬丹紅豆、珍珠、鮮奶調製而成❤️。紅豆有啲係原粒,另外有啲就係起沙嗰種,配埋鮮奶,飲落有啲似紅豆冰😋,再加埋煙韌珍珠,增加口感層次👍🏻!.✨妹豬仔👧🏻💬: 整體嚟講,呢個吐司俾到我視覺同味覺嘅衝擊,另外兩杯茶飲亦唔錯,大家都可以一試~.💡妹豬仔話你知💁🏻♀️~ 茶飲店宜家預售緊賀年糕點券🧧,可以揀年糕或者蘿蔔糕,詳情可於茶飲店門市/佢哋FB了解及查詢。
🔸[爆漿珍奶吐司🍞] (HK$25)
🔸[冬瓜鐵觀音🍵] (HK$21)
🔸[珍珠紅豆拿鐵🧋] (HK$31)