2024-10-17 1784 瀏覽
哩間過江龍未開已經知有幾出名,終於喺香港都食到😆 見到唔洗排隊梗係要試吓啦!✨清燉三寶(牛五花、牛筋、牛腱) +銷魂麵(走辣)+麻辣滷鴨血 $118牛五花肥瘦適中,剛好一層油花一層肉,肉質結實得嚟帶點油筋,牛味濃厚;牛筋有滿滿膠原蛋白,軟嫩Q彈有嚼勁;牛腱肉味香濃,軟硬韌度適中。銷魂麵本身係微辣,我揀咗走辣,麵條煙韌彈牙,本身就帶點鹹香,手工麵條果然係唔同啲👍🏻 鴨血帶少許藥材香味,質感嫩滑,唔會好辣。✨麻辣牛五花+銷魂麵+ 麻辣滷豆皮 $98(另+HK$28 配麻辣黃金魚蛋及凍冬瓜茶)麻辣湯底唔會太辣,帶點點麻香,仲有濃香牛肉味🥩 預設銷魂麵帶少許辣更香口。麻辣滷豆皮吸哂辣汁好惹味。🔸銷魂麵預設係拌麵,大家可以將湯加落去一齊食,湯唔夠嘅話仲可以再加。兩種唔同風味都一樣好食🤤🔍整體感覺:餐廳裝修簡潔,環境都乾淨。食物味道同質素都好高質,性價比都正常,身位港島區嘅朋友以後又多個飯堂可以去🤭

✨麻辣牛五花+銷魂麵+ 麻辣滷豆皮 $98
(另+HK$28 配麻辣黃金魚蛋及凍冬瓜茶)