自從踏入2字頭 就慢慢開始了解多左養生😆女人唔保好易老啊😹無論係外在嘅保養,內在保養 飲食習慣都好影響身體健康~~所以今次就試左呢間養生藥膳台灣麵店🍜仲有好多湯底選擇添!.👅蕃茄麻辣牛肉麵 $69一黎到就比佢嘅份量嚇親 勁大碗啊😱好多麵 牛肉 蘿蔔都勁大舊飲第一口蕃茄湯底時🍅覺得好濃~但慢慢飲落去就覺得 湯底係味道上較單一 飲得岀有用茄膏同茄汁🤣不過 當然都見到好多蕃茄粒係碗麵度嘅🍜但始終覺得🙈味精感略重而牛肉方面🥩:肉質軟腍、牛味濃我揀左台灣手工拉麵 麵條有咬口 唔會淋到一pat嘢咁~當然唔少得養生嘅元素:就係湯底其實會見到加左好多紅棗❤️、藥膳材料.👅麻辣木耳 跟餐加配+ $25木耳好大塊啊 發現呢度啲嘢好似全部都巨大化左咁🤣調味我覺得唔夠麻辣🌶可以再辣啲就過癮啦.👅凍奶茶 跟餐 + $2老實講 個奶茶幾好飲咁大杯好抵 我一口氣飲曬lu🤣奶味偏重🥛質地好滑———📍馬祖台灣養生湯麵館 (留仙街) (天后)天后留仙街3號雅景樓地下B號舖...

👅蕃茄麻辣牛肉麵 $69

一黎到就比佢嘅份量嚇親 勁大碗啊😱
好多麵 牛肉 蘿蔔都勁大舊
飲第一口蕃茄湯底時🍅覺得好濃~
不過 當然都見到好多蕃茄粒係碗麵度嘅🍜
但始終覺得🙈味精感略重

而牛肉方面🥩:肉質軟腍、牛味濃

我揀左台灣手工拉麵 麵條有咬口 唔會淋到一pat嘢咁~

👅麻辣木耳 跟餐加配+ $25

老實講 個奶茶幾好飲
咁大杯好抵 我一口氣飲曬lu🤣
奶味偏重🥛質地好滑
———
📍馬祖台灣養生湯麵館 (留仙街) (天后)
天后留仙街3號雅景樓地下B號舖

• 蕃茄麻辣牛肉麵