喺miramall入邊發現一間韓國過江龍甜品店,未睇野食前都已經比佢哋pinky又富有少女心嘅design wow左下🤪 店內提供多款奶油捲,特別係佢地signature奶油捲去到香港仲有限定口味添,作為散水餅或者禮物都係不二之選🥞========================▪️草莓奶油捲 ▫️草莓巧克力奶油捲 ▪️鮮芒果奶油卷$72/4pieces | $184/12 pieces細細件賣相的確幾吸引眼球,唔同口味但係同價錢嘅仲可以混合口味添👁 蛋糕卷口感就似美式個種pancake口感偏紮實,再以半開合形式夾住嘅cream原來同蛋糕都係由韓國運嚟,我個人就prefer可以鬆軟啲😯各款口味味道都幾有奶香,甜度適中,可惜略嫌打得未夠軟滑~ 個人比較鍾意鍾意朱古力味🍫 cream味道比original更加濃郁突出冇咁淡▪️草莓牛奶 $48一嚟就比佢地signature drink吸引住,仲放埋入甚有心思嘅玻璃樽入面! Strawberry latte新鮮即製,入口會品嚐到綿滑嘅牛奶香,伴隨着豐富香甜再帶微酸嘅士多啤梨果粒🍓因牛奶比例比較高,所以士多啤梨味最主要以果粒帶出,依點正正令我諗起喺韓國

▪️草莓奶油捲
▫️草莓巧克力奶油捲
▪️鮮芒果奶油卷
$72/4pieces | $184/12 pieces

▪️草莓牛奶 $48
一嚟就比佢地signature drink吸引住,仲放埋入甚有心思嘅玻璃樽入面! Strawberry latte新鮮即製,入口會品嚐到綿滑嘅牛奶香,伴隨着豐富香甜再帶微酸嘅士多啤梨果粒🍓因牛奶比例比較高,所以士多啤梨味最主要以果粒帶出,依點正正令我諗起喺韓國街頭買到一模一樣嘅草莓奶😚值得encore!

▫️草莓奶茶 $42
呢個都有驚喜,從來都冇諗過奶茶原來都可以同士多啤梨咁夾! 味道比latte更濃,但提一提大家呢一個就冇果肉,兩者都冇得輸,但鍾意多層次口感啲嘅可以選擇latte😚

巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻
再食過指數🏃🏻‍♀️:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻(strawberry milk!!)
錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻
服務正指數👩🏻‍🍳:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 LE BREAD LAB (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場3樓303號舖
========================
#hk #hkig #hkigfood #hkfood #food #hkeat #eat #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodporn #hkfoodie #hkfood #discoverhongkong #instafollow #foodie #diningcityhk #foodstagram #hongkongfoodie #852foodie #bestfoodhongkong