2021-12-30
前日就去咗食冬至lunch 🤣話就話冬至,但臨近聖誕,都可以叫喺聖誕午餐,連餐牌都有Christmas Special有book位基本就可以即時入午餐餐牌價錢$78-$168,配湯/沙律,飲品半價,有加一以食完嘅感覺黎講,絕對抵食-▫️忌廉南瓜湯滿滿南瓜味,入口順滑,跟湯果塊包都好食▫️加配穀飼西班牙黑毛豬火腿 ($38) 24個月嘅西班牙火腿,好好味~ 配埋烘過嘅包,唔會過咸,相反襯托到火腿嘅香氣同味道!味蕾嘅享受~▫️鮮蝦蟹肉扁意粉配檸檬牛油汁 ($108)蝦新鮮彈牙,淡淡蟹肉味,意粉硬度適中,成個組合清新又特別▫️脆炸魚柳漢堡配自家製他他醬及薯條 ($108)漢堡入面塊魚柳望落去有啲厚粉,以為唔好食,點知原來OK喎~果然包不可以貎相,食到最後一兩啖先覺得油膩;而薯條係薯格,都好食▫️香煎龍脷魚柳配芒果莎莎醬配薯蓉及雜菜 ($118)龍脷魚柳一食落去就知唔係茶記或者超市買到嘅鯰魚(扮龍脷柳),肉質嫩滑又大舊,啖啖肉配埋芒果莎莎醬嘅果香味~唔建議想像,建議去試下;薯蓉都好食▫️加配日蝕時空 ($24)打卡一流,飲落去喺橙肉加橙汁加黑加侖子味,又靚又好飲▫️加配薑汁美式咖啡 ($24)▫️加配薑餅人拿
有book位基本就可以即時入
午餐餐牌價錢$78-$168,配湯/沙律,飲品半價,有加一
以食完嘅感覺黎講,絕對抵食
▫️忌廉南瓜湯
滿滿南瓜味,入口順滑,跟湯果塊包都好食
▫️加配穀飼西班牙黑毛豬火腿 ($38)
▫️鮮蝦蟹肉扁意粉配檸檬牛油汁 ($108)
蝦新鮮彈牙,淡淡蟹肉味,意粉硬度適中,成個組合清新又特別
▫️脆炸魚柳漢堡配自家製他他醬及薯條 ($108)
▫️香煎龍脷魚柳配芒果莎莎醬配薯蓉及雜菜 ($118)
▫️加配日蝕時空 ($24)
打卡一流,飲落去喺橙肉加橙汁加黑加侖子味,又靚又好飲
▫️加配薑汁美式咖啡 ($24)
▫️加配薑餅人拿鐵 ($24)
▪️環境乾淨衞生,餐廳裝潢新淨, 同friend傾計打卡同拍拖enjoy嘅好地方
味道值:9/10
C P 值:8/10
環境值:8/10
📍Meatüp Diner & Carvery
荔枝角長順街15號D2 Place 2期3樓310號舖
Shop 310, 3/F, D2 Place Two, 15 Cheung Shun Street, Lai Chi Kok