難得同屋企人食飯,梗係圍埋一齊打冷啦!呢間餐廳我地食咗好多年㗎啦,都算係區內數一數二好食嘅潮洲美食👍🏼夜晚多數都要等位㗎!· 🦪煎家鄉蠔餅 (HKD 60)蠔餅金黃香脆,有蠔鮮味,蠔仔份量算多,而且粉漿比例剛剛好👍🏼·🥘豉椒炒鮮蜆 (HKD 75)蜆肉非常新鮮,最重要係冇沙👍🏼香噴噴之餘鮮甜惹味!加咗少少紅椒,越食越上癮🤤·🥬腐乳灼通菜 (HKD 45)食菜我自己鍾意食腍身d嘅,通菜加埋腐乳嘅鹹香,仲有椒絲帶點微辣,餸飯真係一流😋·🧆滷水大雜拼 (HKD 75)其實鍾意拼咩都冇所謂,搭鵝腸/紅腸等等咩都得。平時唔想諗就會叫佢咩都要D,志在餸飯有多一個餸🤪至於我唔食魚,所以話唔到俾大家聽烏頭好唔好食😂但見我爸爸每次都會叫,應該味道唔錯👍🏼

· 🦪煎家鄉蠔餅 (HKD 60)

·🥘豉椒炒鮮蜆 (HKD 75)

·🥬腐乳灼通菜 (HKD 45)

·🧆滷水大雜拼 (HKD 75)