2021-12-30
之前去馬哥孛羅香港酒店staycation仲包埋個晚餐🤣咁就喺客房入面享用3道菜晚餐「龍蝦阿拉斯加蟹肉海鮮盛宴」-▫️煙蘇格蘭三文魚配辣根忌廉伴魚子醬 呢個好食!煙三文魚配脆脆多士仔,口感豐富,加埋魚子醬啲香氣一齊入口。正!▫️阿拉斯加蟹肉意大利雲吞配香檳香草汁意大利雲吞份量都多,汁幾好食,但食果陣已經凍咗啲。同埋唔係好食到蟹肉,意大利雲吞黎講都唔太正宗▫️芝士焗波士頓龍蝦件松露馬鈴薯及時令蔬菜1人半邊龍蝦,正常味道,都幾彈牙▫️意大利芝士餅似下午茶貨色,味道一般▪️同下午茶一樣,整體黎講如果係包咗喺個$1400左右嘅package小廢我覺得都抵食嘅- 味道值:6/10C P 值:7/10 打卡值:6/10 - 📍馬哥孛羅香港酒店 Marco Polo HongKong Hotel九龍尖沙咀海港城廣東道3號No. 3 Canton Road, Harbour City, Tsim Sha Tsui
咁就喺客房入面享用3道菜晚餐「龍蝦阿拉斯加蟹肉海鮮盛宴」
▫️煙蘇格蘭三文魚配辣根忌廉伴魚子醬
▫️阿拉斯加蟹肉意大利雲吞配香檳香草汁
▫️芝士焗波士頓龍蝦件松露馬鈴薯及時令蔬菜
1人半邊龍蝦,正常味道,都幾彈牙
▫️意大利芝士餅
似下午茶貨色,味道一般
味道值:6/10
C P 值:7/10