2022-03-09
今次一於去到紅磡嘅小食街吃好西!疫情之前,呢間小店每日都full house嫁,佳因佢嘅招牌係一碟價錢平質素好高嘅啖啖肉眼豬扒🤩!!!🔥香煎美國自然豬肉眼扒 $79登登登登!大大塊啖啖肉嘅香煎豬扒只係七十九大元🤭厚度差唔多有2.5cm!🤩豬扒兩邊都煎到啱啱好,肉感超級豐富,非常juicy,每一啖都有肥有瘦,哩塊肉眼豬扒質素真係好高😍仲有仲有,豬扒除咗有好香濃嘅豬扒味之外,餘韻仲有好明顯嘅果香😍真係surprise到我!!!Sides我揀左薯菜,薯蓉都幾好食,蔬菜有大大塊燒香左嘅翠肉瓜正正✨🔥明太子煙三文魚意粉 $89本身驚唔夠飽,就揀多份我至愛嘅明太子match三文魚意粉,我覺得佢哋啲粉麵就水平吧,但意粉口感都好食既,可惜明太子味道唔太食得出,感覺似係食緊煙三文魚忌廉意粉😆順帶一提,呢間餐廳亦都有提供一款肉叫做「植系肉」,係專門比素食者食嘅肉,聲稱口感味道同真嘅冇分別🤭如果你地試咗話我知丫😆😆
🔥香煎美國自然豬肉眼扒 $79
🔥明太子煙三文魚意粉 $89