態度惡劣,吃個飯俾人趕,咁受氣法如果大家想去俾人鬧,就去囉原本想吃的餐廳休息,只能附近看看有什麼吃。晚餐時間,叫份扒,成25分鐘才上菜。沙律餐包,牛扒,凍飲,食物正常。普通街坊食店質素。但是服務好有問題吃到半路,要你埋單趕你走。限時45分鐘,係有寫係旁邊,但入門冇留意到。你仲要成25分鐘先上菜,點食得切。仲要個場得一半人,仲有幾張空枱都要趕你走。ok,點到要我埋單離場,咁咪走囉。然後竟然鬧我食吾完,剩晒係度。餐包冇食,竟然鬧我,話要罰錢。你又吾俾時間我食,咁咪掉左佢囉。又吾係自助我攞多左,個餐價包埋咖。同埋冇任何地方寫明有條款咖。結果拎走左個包。
態度惡劣,吃個飯俾人趕,咁受氣法

如果大家想去俾人鬧,就去囉

原本想吃的餐廳休息,只能附近看看有什麼吃。
晚餐時間,叫份扒,成25分鐘才上菜。
沙律餐包,牛扒,凍飲,食物正常。普通街坊食店質素。

但是服務好有問題

ok,點到要我埋單離場,咁咪走囉。

同埋冇任何地方寫明有條款咖。

結果拎走左個包。

2024-05-18 533 瀏覽
土瓜灣地道良心小店,英倫裝修風格🇬🇧豬柳漢堡配熱香餅餐🥞+熱即磨咖啡☕️$42熱香餅口感鬆軟,目測鬆餅有足足2cm厚,蛋味濃郁🍳比起香港連鎖快餐店更厚實🍟總共有三塊熱香餅+兩塊漢堡扒,份量足料,非常夠飽😙最後食唔晒,仲可以帶走熱香餅同漢堡扒做下午茶性價比高,值得一試如果去唔到日本🇯🇵都可以自製McGriddle, 絕對大滿足😍星期六早餐時段由8:00-11:00a.m.,好好彩食到最後一份熱香餅,如果想食最好8:30前到達餐廳😋仲有其他套餐都非常吸引,可以參考餐牌資訊👍🏻#pancake #breakfast#mcgriddle
土瓜灣地道良心小店,英倫裝修風格🇬🇧
豬柳漢堡配熱香餅餐🥞+熱即磨咖啡☕️$42
熱香餅口感鬆軟,目測鬆餅有足足2cm厚,蛋味濃郁🍳
比起香港連鎖快餐店更厚實🍟
總共有三塊熱香餅+兩塊漢堡扒,份量足料,非常夠飽😙
最後食唔晒,仲可以帶走熱香餅同漢堡扒做下午茶
性價比高,值得一試

仲有其他套餐都非常吸引,可以參考餐牌資訊👍🏻

#pancake
#breakfast
#mcgriddle
豬柳漢堡配熱香餅餐🥞+熱即磨咖啡☕️
豬柳漢堡配熱香餅餐🥞+熱即磨咖啡☕️
2024-04-08 467 瀏覽
番工附近呢間西餐長期多人,今日醒起想食西餐於是就嚟踫運氣排下隊!一行六人等左15分鐘左右就入左去了!記得呢到啲扒同意粉都唔錯,因為上次已經食過豬扒同白酒蜆肉意粉,所以今次試下個紫蘇烤雞扒!套餐包左一杯野飲,餐湯/沙律,主菜,甜品可以簡雪糕/雪米糍/木糠布甸,相當抵食!等左一陣主菜就嚟,雞扒勁大塊,幾乎鋪滿隻碟,雞扒肉質唔算嫩滑,但絕對唔柴,味道調得唔錯但我唔係好食到紫蘇味。雖然佢話烤雞扒但似半煎炸咁,如果真係用烤應該好食點。

2024-01-12 625 瀏覽
之前都幫襯開晚市,今次同同事黎試下佢既午餐。我地12:45到達,要等3枱,就到既時候,會落定單,令等食物時間較短。我地點左一個豬扒同意粉share,佢話今期推介長通粉,所以個白酒煮蜆就改左做長通粉。午餐同晚餐一樣,都包左湯/沙律,主菜,甜品,飲品。但晚餐就多個餐包!豬扒好嫩,唔會乾柴,薯蓉好滑好香👍🏽👍🏽肉既份量都幾多,男士都應該夠飽意粉上到黎見佢賣相會驚唔夠味,但食落又幾香好有蒜味👍🏽個人認為,配意粉會match過長通粉甜品我就簡左咖啡味雪糕,唔會苦但又唔算太甜,小朋友口味啦👍🏽甜品仲可以簡雪米糍,木糠蛋糕同埋伯爵茶雪糕

2024-01-10 355 瀏覽
第一次去呢間餐廳但係職員態度實在太差 我哋一行三人去食 食咗唔夠30分鐘已經有至少3個職員分吹我地幾次埋單 態度超差 同我地講午餐時段只得45分鐘叫我地快D埋單 但係我入坐時佢冇同我哋講明得45分鐘 我地唔係食完吹水唔走而係未食完唔應該强迫我地走😡😡😡食物幾好都冇用 都唔會有下次 咪覺得自己生意好唔休做就咁樣對客人
2024-01-10
2023-12-21 238 瀏覽
呢間餐廳係公司附近,聽同事講係抵食既西餐。不過次次經過都好多食客,每次都係望住咁多人等所以放棄,但今日決心黎呢間餐廳試一試,12點45左右到都要等超過15分鐘。 入到去見到好多食客都order左招牌香煎美國自然豬梅肉扒,所以叫左一客,另外再叫多個白酒煮蜆長通粉同同事share。套餐已經包左湯/沙律、主菜、甜品同飲品。香煎美國自然豬梅肉扒 ($98) 賣相非常吸引,可以簡飯/意粉/薯菜,我地簡左薯菜,原來係薯蓉黎!薯蓉都幾多,食落都幾creamy。豬扒好大塊,不柴都算juicy。2個人share 都好夠食。白酒煮蜆長通粉 ($68) 賣相一般,酒味都幾香,美中不足係D蜆有少少沙,扣左少少分,但整體黎講都ok!最後甜品可以選擇木糠布甸或雪糕,同事簡左咖啡及伯爵茶雪糕,我簡左木糠布甸。木糠布甸絲滑,鮮奶油奶味都算濃。美中不足係餅底濕得濟,不過整體都ok。

同事share。套餐已經包左湯/沙律、主菜、甜品同飲品。

2023-12-21
2023-12-10 251 瀏覽
星期六帶囡囡去上畫班一個鐘唔想行返屋企之後又再出嚟接佢落堂,咁樣來回無左15分鐘,好浪費時間。反正未食早餐,就去畫室隔離呢間小店,入嚟睇下食乜!聽講平日lunch 時段好多人,要打電話book位先得!星期六附近商廈無乜人返工,所以早餐時段都會有位坐!睇下餐牌有乜食先嘩咁多選擇 對於一個有選擇困難症嘅人嚟講簡直花多眼亂好啦!睇左三分鐘,終於有結論!!因為我唔太肚餓 所以揀個 比較「輕盈嘅早餐」呢個蛋沙律蒜蓉包配即磨咖啡就啱心水!蒜蓉包焗得好脆,蒜蓉味唔太濃 蛋沙律 正常發揮即磨咖啡 本人略嫌咖啡味唔夠香慢慢食 慢慢嘆 慢慢睇電話 食飽飽時間剛剛好可以接女落堂
星期六帶囡囡去上畫班

反正未食早餐,就去畫室隔離呢間小店,入嚟睇下食乜!

聽講平日lunch 時段好多人,要打電話book位先得!
星期六附近商廈無乜人返工,所以早餐時段都會有位坐!

睇下餐牌有乜食先

咁多選擇 對於一個有選擇困難症嘅人嚟講
簡直花多眼亂

好啦!睇左三分鐘,終於有結論!!

因為我唔太肚餓 所以揀個 比較「輕盈嘅早餐」

呢個蛋沙律蒜蓉包配即磨咖啡就啱心水!

蒜蓉包焗得好脆,蒜蓉味唔太濃

蛋沙律 正常發揮

即磨咖啡 本人略嫌咖啡味唔夠香

慢慢食 慢慢嘆 慢慢睇電話

食飽飽
時間剛剛好可以接女落堂

2023-10-17 455 瀏覽
今日難得揸車返工,午餐唔出走何文田點對得住自己!得一個鐘LUNCH去得邊?兄弟提意重遊舊地,紅磡嘅人氣小店《FAME DELI》。打電話去話兩個人無得訂座,人齊先入得。12:25嚟到,得返一張二人枱同四人卡位,唔駛等!達陣!目測一半以上嘅人都喺嗌豬扒,我哋都唔例外,一如既往:〰️〰️〰️🐖 香煎美國自然豬梅肉扒 (簡稱“招牌豬“) $98▪️ 有圖有真相!喺幾嚇人嘅厚度,3cm甘上下厚📏,喺輕量級嘅斧頭豬扒!表面煎到焦脆,切開啲肉汁會源源不絕咁流出嚟💦!肥嘅地方油脂香好突出,瘦嘅部位粉嫩軟腍有咬口,調味唔重豬肉味濃,有驚喜!🥗 薯菜▪️ 🥔 薯蓉細滑有牛油香,🍠 蕃薯蓉樸實嘅甜,🥦 西蘭花青綠偏軟,喺幾健康嘅setting!🥣 餐湯▪️ 忌廉湯,正常發揮。🍦 甜品▪️ 木糠布甸/泡芙/雪糕,揀忌廉泡芙無死。〰️〰️〰️💸 埋單$98,❌️加一☎️ 多人嘅話可以試下訂座🪑 30個位左右,想食嘅建議12:20左右到,晏晝預咗要搭枱同等位。環境都幾逼夾,但整體算整齊乾淨。🗣 呢個價錢呢個質素,佢可能喺平民厚切煎豬扒界嘅HERMÈS。一個人全清喺會有啲吃力,建議兩個人嗌兩樣唔同嘅happy share無甘大負擔👍🏻🗣

目測一半以上嘅人都喺嗌豬扒,我哋都唔例外,一如既往:
〰️〰️〰️
🐖 香煎美國自然豬梅肉扒 (簡稱“招牌豬“) $98

🥗 薯菜

🥣 餐湯
▪️ 忌廉湯,正常發揮。

🍦 甜品
▪️ 木糠布甸/泡芙/雪糕,揀忌廉泡芙無死。
〰️〰️〰️
💸 埋單$98,❌️加一
☎️ 多人嘅話可以試下訂座

🗣 對上一次嚟都講緊大半年前嘅事,食甘多次質素時好時壞,好難捉摸!佢仲有個$78嘅豬肉眼扒 (簡稱“普通豬“),慳呢$20無咗靚豬,值得咩?!

2023-10-17
2023-04-05 891 瀏覽
📌 Fame Deli - 紅磡崇潔街47號地舖🗓(4/4) 星期二 ⏰ 晚上6:30左右 💈特式:因為住得近,所以差唔多每日都會經過,有曾經試過佢地嘅早餐,整體唔錯,今晚咁啱諗唔到食咩,所以就堂食試埋佢地嘅晚餐。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:今日叫左一個扒比目魚扒同一個加拿大頂級AAA牛肉眼扒,晚餐係會包埋餐包/餐湯或沙律/餐飲/甜品,而家等我同大家講下🍽味道先。餐包/餐湯 - 餐包就係蒜蓉多士,都幾脆口,蒜蓉味重,同埋佢地會翻熱先上枱,所以香味更濃又熱辣辣;餐湯今日就係南瓜湯,但南瓜味唔重,而且個湯上枱只係暖暖地,個餐包都熱過佢。扒比目魚扒配薯菜 - 個比目魚扒份量就幾大塊,魚皮煎得夠脆,但略嫌魚肉做得唔夠乾身,魚肉太濕有少少影響口感;薯菜係紅蘿蔔/煎過嘅翠肉瓜同茄子/薯蓉,配菜反而值得一讚,做得仲好過份主菜,翠肉瓜同茄子新鮮又煎得香口,薯蓉做得夠creamy軟滑。加拿大頂級AAA牛肉眼扒 - 呢塊牛扒都算厚身,size都大塊,有肉味,不過我order左5成,佢上枱起碼有7~8成熟,所以口感又硬又靭又鞋,感覺浪費左塊唔錯嘅扒,同埋變得唔值$238。甜品 - 甜品有兩個選
📌 Fame Deli - 紅磡崇潔街47號地舖
🗓(4/4) 星期二 ⏰ 晚上6:30左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

甜品 - 甜品有兩個選擇,木糠布甸同雪榚,因為雪榚係coco berry其下品牌,所以我一定唔會揀,要左木糠布甸,味道就一般般,唔特別好食。

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 : 跟餐可以揀普通熱飲,加$3蚊可以轉凍飲或者即磨咖啡,仲可以加唔同價錢轉不同特飲,我地就只係叫左熱即磨咖啡同凍檸茶,質素正常。

🍽環境:餐廳環境都有用心裝修同佈置,但室內環境同坐位就偏塞,但又不致於坐得唔舒服,衛生方面都做得ok。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:員工服務真心唔錯,可能因為係自己生意,所以每位店員都好有禮貌好細心,落完單亦會清楚復述一次,見到方面唔夠位亦會盡快收碟等等。

💰💸價錢:叫左兩個晚餐,埋單就$362蚊,呢個價錢係呢條街價位係有少少偏高,再加上食物唔算好高質,所以我整體覺得佢價格算偏貴。

🐲💬總結:我諗我都係會幫襯返佢地d早餐,但午/晚餐附近仲有更多其他好嘅選擇。

推薦指數:❤️❤️❤️🤍🤍
扒比目魚扒
加拿大頂級AAA牛肉眼扒
木糠布甸
2023-04-04
2023-03-24 515 瀏覽
平時都有食開呢間 食晏時間好多人排隊 所以專登提早黎到 12點4入座講明45分鐘後交枱 未人齊已經開始催要幫同枱既人落單 到入座半小時就已經放低單要求埋單 10分鐘之內3個職員輪流過黎催左接近10次埋單同交枱 大佬啊主菜都未食完 仲有超過10分鐘先到講好既交枱時間 出面好多人等又如何?最後我地都係早過預定時間交枱 咁既態度一定唔會再黎食物方面質素越黎越差 招牌豬扒以前會煎得好香 就算成吋厚都好juicy 今次顏色好差白曬曬 內裏就乾到用刀切都有d難切 水吧有漏單
招牌豬扒
2023-01-17 630 瀏覽
見到呢間西餐廳個餐單真係超多選擇,日日試唔同款式都可以試好多日,我見好多客人都會點扒餐,睇落都唔錯,不過今日食lunch無乜胃口,想食啲開胃啲嘅野,所以就揀左紐倫堡腸茄汁雞肉意粉。紐倫堡腸茄汁雞肉意粉紐倫堡腸同雞肉都係切碎的,肉量不多,而且煮得比較淋,所以感覺同醬汁融為一體,醬汁入面有煮淋了的蒜頭,有少少蒜味,醬汁內有數粒小蕃茄提升少少酸味,我個人口味比較喜歡蕃茄味濃一點酸一點,我感覺這個汁醬比較偏甜餐湯呢度餐湯比較特別,不是一般西餐的紅湯白湯,而是洋蔥味清湯,味道幾特別,甜中帶洋蔥香味,我幾鍾意。即磨咖啡有跟餐熱飲,即磨咖啡加三蚊,黎試西餐,當然要順便試一下咖啡,咖啡味幾香濃幼滑,不酸,不錯。木糠蛋糕值得一讚,這裏跟餐附送一款甜品,有泡芙,木糠蛋糕,雪糕,三揀一,揀了木糠蛋糕,是細細件一口size的,味道很好,飯口用來餸咖啡,爽。

紐倫堡腸茄汁雞肉意粉

餐湯

即磨咖啡

木糠蛋糕
食物方面係可以既,但每個職員態度都差。間唔中都會去食lunch,早幾日想訂24個位食lunch,咁都好禮貌去問佢有冇得訂,我都知佢要翻枱,我時間上可就,亦都可落小小訂。點知老闆娘一聽到,就話24個要包場woo,最低消費5千蚊啦。我當堂嚇一跳,然後得啖笑。之後佢仲話,我做個午市都唔止5千啦,咁既然你咁好生意,我都唔阻你了。但至小我24個同事都唔會再幫襯,怕阻住佢做生意。😊
2022-11-23 574 瀏覽
呢間小店要食 電話訂位係必須的! 十二半後有walk in位既機會基本歸零🤣推介香煎美國自然豬梅肉扒 簡稱貴豬 98蚊!另有平豬肉眼扒可以選擇 80蚊 兩者平勻都有1~2 cm厚 旦我可以話 呢20蚊 一定要俾 肉質完全係兩個級數黎 升級做靚豬 值得擁有🙃 佢會配埋個汁 大家可以完美ignore佢🤣一般黎講 貴豬都係煎得好香脆 外脆肉嫩既😋 不過 廚師總有失準既時候🤣 配菜都可以 首推薯蓉 後推意粉😆 介澱粉食既朋友可以將轉薯菜 係番薯黎😶‍🌫️唔收加一 包餐湯 餐飲 同甜品 98蚊 沒有X的理由😚

一般黎講 貴豬都係煎得好香脆 外脆肉嫩既😋
不過 廚師總有失準既時候🤣

唔收加一 包餐湯 餐飲 同甜品 98蚊 沒有X的理由😚

黑松露雜菌意粉下午茶時段只想食素食,呢間都有選擇喎!份量比想像中大碟,菇粒都比預計中巨型😅雜菇炒得香口,意粉口感及醬汁都表現唔錯,以下午茶來說甚有驚喜。黑松露味唔強(正合我意,因我麻麻地松露味)咖啡☕️落單時店員向我詢問需否落奶,感受到佢嘅細心和禮貌。咖啡幾滑口,下午茶跟餐的我沒什麼要求。全日免加一👍🏻下午茶時段很不錯,避開熱鬧Lunch時段可以舒舒服服咁坐下覆手機msg, 感受到店員們都禮貌歡迎,無趕客味!就下次再嚟Tea過吧!
黑松露雜菌意粉

下午茶時段只想食素食,呢間都有選擇喎!
份量比想像中大碟,菇粒都比預計中巨型😅

黑松露味唔強(正合我意,因我麻麻地松露味)

咖啡☕️
落單時店員向我詢問需否落奶,感受到佢嘅細心和禮貌。
咖啡幾滑口,下午茶跟餐的我沒什麼要求。
跟餐即磨咖啡

全日免加一👍🏻

2022-09-29
跟餐即磨咖啡
今次一於去到紅磡嘅小食街吃好西!疫情之前,呢間小店每日都full house嫁,佳因佢嘅招牌係一碟價錢平質素好高嘅啖啖肉眼豬扒🤩!!!🔥香煎美國自然豬肉眼扒 $79登登登登!大大塊啖啖肉嘅香煎豬扒只係七十九大元🤭厚度差唔多有2.5cm!🤩豬扒兩邊都煎到啱啱好,肉感超級豐富,非常juicy,每一啖都有肥有瘦,哩塊肉眼豬扒質素真係好高😍仲有仲有,豬扒除咗有好香濃嘅豬扒味之外,餘韻仲有好明顯嘅果香😍真係surprise到我!!!Sides我揀左薯菜,薯蓉都幾好食,蔬菜有大大塊燒香左嘅翠肉瓜正正✨🔥明太子煙三文魚意粉 $89本身驚唔夠飽,就揀多份我至愛嘅明太子match三文魚意粉,我覺得佢哋啲粉麵就水平吧,但意粉口感都好食既,可惜明太子味道唔太食得出,感覺似係食緊煙三文魚忌廉意粉😆順帶一提,呢間餐廳亦都有提供一款肉叫做「植系肉」,係專門比素食者食嘅肉,聲稱口感味道同真嘅冇分別🤭如果你地試咗話我知丫😆😆

🔥香煎美國自然豬肉眼扒 $79

🔥明太子煙三文魚意粉 $89