Pokka集團的餐廳,在樂富UNY內,lunch時間都係得兩成客,而朋友選呢度lunch就係因為客少,唔易撞到熟人,方便講是非之前經過夜晚太古店都見有人排隊,但原來連同其他三間分店都執咗。事有QK。 lunch set選擇不多,大約五六款,約$100,牛扒餐就$150,價錢等同散叫送嘢飲。我見佢餐廳名主打Pizza,於是叫了唯一一款的pizza餐,$118的辣肉腸pizza餐。可選餐湯或沙律,而沙律可配煙三文魚、帆立貝、煙鴨胸、煙牛肉其中一種配料。沙律很細,用似去唱K飲綠茶溝Johnnie Walker嘅細玻璃酒杯裝住。帆立貝似喺大昌買嗰啲平價急凍帶子。酸醋汁。叫餐湯抵好多,至少配原隻牛角包。方型,份量很大,一個人要食哂會很辛苦。賣相有點像港式包鋪的pizza包。辣肉腸不是慣常食pepperoni那種圓圓薄薄,反而似廚師腸斜切薄片。芝士是那種麵粉感很重無味好似食到將會哽死嘅mozzarella。派邊是很脆,但中間濕哂冧哂,食時芝士會與pizza分離,七零八落。味道也很單調無趣。餐飲,用哈哈笑貼紙遮著Pokka cafe的字眼。正常。服務也一般,欠缺笑容和活力。性價比低。與Pokka C

帆立貝沙律
辣肉腸薄餅
凍咖啡
餐飲,用哈哈笑貼紙遮著Pokka cafe的字眼。正常。

服務也一般,欠缺笑容和活力。性價比低。

與Pokka Cafe價位相約,但兩者定位分野不清晰,而Pokka cafe食物較優質。
2017-02-27