2023-05-13
【LAVA|西班牙式Happy Hour】最近多朋友約我HH,今次到咗尖沙咀金巴利道嘅LAVA,西班牙餐廳酒吧,坐低就有兩枝🧪🧪Test Tube Welcome Drink🥰邊飲邊慢慢揀食物,心情都放鬆晒。食物方面Tapas有多款選擇,價錢親民。Main Course 有Pasta,Meat and Fish,當然仲有西班牙代表Paella 🥘。食咗咩💃Crazy heaven veggies plate Tapas嚟講都好大碟。內有:炸泮蔥圈、芝士、綠色紅色脆脆片、新鮮粟米🌽、灑滿芫茜🌿和芹菜,味道清新香脆,飲啤酒🍻都好夾。💃西班牙藍肚蝦大蜆燴飯客人親手唧上新鮮檸檬汁後可以品嘗。蝦🦐有兩款,蝦味濃啖啖肉。蜆唔算好大隻,但非常鮮甜,充滿肉汁、咸鮮味好開胃,每隻蜆廚師都用火灸過,做到惹味口感,配上大量甜紅椒,取材恰當,亦食得出廚師心機。💃Cocktail~Da Bino我被個名吸引,甜甜地,最特別係放上八角和辣椒籽係酒面,飲時聞到八角獨特嘅味道,飲落又輕輕有微微嘅辣,一個字「幾得意😎!」💃Cocktail~PinaColada 經典口味,水準之作,最可愛係個杯,同有塊葉,令人諗起史迪仔
食咗咩
💃Crazy heaven veggies plate
💃西班牙藍肚蝦大蜆燴飯
💃Cocktail~Da Bino
💃Cocktail~PinaColada
經典口味,水準之作,最可愛係個杯,同有塊葉,令人諗起史迪仔與莉蘿。
餐廳空間感足夠、有戶外露天位置,喜歡開揚嘅朋友可以考慮。室內亦見有小舞台,相信會有Live Band Show,想像到氣氛會幾熱鬧。
📍LAVA
🧭尖沙咀金巴利道45至47號金巴利廣場4樓
#Lavatst #lava #尖沙咀美食 #尖沙咀酒吧餐廳