2021-08-19
蜜糖豬今次去咗尖沙咀嘅樓上西餐酒吧🥂😋。人氣打卡霓虹燈「人間煙火」就喺呢度😆!🍴蟹肉意大利飯($168)ᴄʀᴀʙ ʀɪsᴏᴛᴛᴏ好睇又好食😍~飯有蟹肉、蟹籽同菇,都幾多餸,我啖啖都食到餸!仲有蟹殻🦀做裝飾,啱曬打卡啦🤪!呢個意大利飯嘅醬汁亦好creamy但又唔膩😎~另外都值得讚係米粒煮得啱啱好,米粒好有咬口,食落煙煙韌韌😋。蜜糖豬都幾推介大家叫呢個飯試下~🍕 煙三文魚披薩$108sᴍᴏᴋᴇᴅ sᴀʟᴍᴏɴ ᴘɪᴢᴢᴀ呢個Pizza係比較薄身嘅,所以食落個批底好脆,啱鍾意食香口野嘅朋友!煙三文魚都佔咗一塊Pizza嘅3/4,夠喉🤣。Pizza上面嘅芝士🧀份量唔多,但都我覺得夠芝味,食完唔覺得膩,啱啱好😙👌🏻。🍰紅豆綠茶提拉米蘇 ($98)ʀᴇᴅ ʙᴇᴀɴ ᴏғ ɢʀᴇᴇɴ ᴛᴇᴀ ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ第一次食紅豆綠茶tiramisu,估唔到綠茶、紅豆同埋咖啡都幾夾~Tiramisu 灑上綠茶粉🍵,鋪上紅豆粒,帶有陣陣咖啡香氣。食到幾飽都好,食甜品永遠都係第二個胃😝😂。🥂ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ - sʜɪᴠᴀ ($118)容易入口,果味都幾突岀😙!呢杯仲係湖水綠色,好靚😍。佢係有White rum,
🍴蟹肉意大利飯($168)
ᴄʀᴀʙ ʀɪsᴏᴛᴛᴏ
🍕 煙三文魚披薩$108
sᴍᴏᴋᴇᴅ sᴀʟᴍᴏɴ ᴘɪᴢᴢᴀ
🍰紅豆綠茶提拉米蘇 ($98)
🥂ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ - sʜɪᴠᴀ ($118)
容易入口,果味都幾突岀😙!呢杯仲係湖水綠色,好靚😍。佢係有White rum, passion fruit, apple juice, blue curacao liqueur, lime juice, ginger ale
🍹ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ - ʙᴜʙʙʟᴇ ʙᴇᴇ ($118)
呢款係熱帶水果嘅味道🤩!覺得俾起上一款再fresh少少,係再果汁啲嘅cocktail,啱晒唔想咁太嗆嘅朋友~佢係有Pineapple, lychee liqueur, elder flower liqueur, lime juice, soda
兩款cocktail都幾啱女仔。我仲見到有杯叫Keroro嘅😆,下次再黎叫!