2020-05-19
呢間咖啡店開業於旺角,阿叔👨🏾好幾年前去過一次,當時唔算人多,環境清靜,一個人叫咗杯charcoal latte,黑炭色嘅咖啡阿叔都係第一次飲☝🏽,味道其實同普通latte分別不大,不過當時就畀佢哋精緻嘅拉花吸引咗😘,印象難忘!.幾年後,呢間咖啡店伸延至港島區,新店選址於炮台山,面積比旺角店大一半,裝修繼續走清新簡約風格,一開無耐即時吸引大批網紅、咖啡控☕️、文青人👩🏻💻嚟打卡。阿叔一向都怕多人排隊,終於等熱潮減退啲先嚟幫襯。.#竹炭鮮奶咖嘛($38)☕️,都係對佢情有獨鍾,吸睛嘅拉花圖案依然令阿叔嘆為觀止😳,一個傻佬對住杯咖啡影過唔停📸,影到連職員都過嚟話我帶咗道具,好有準備!🙈.#墨西哥醬燒粟米($48)🌽,下午茶時間嚟到,口痕痕,記得一位咖啡朋友嘅介紹就叫咗呢份小食。嘩!😚不得了,非常邪惡好味😋,粟米表層塗上墨西哥醬後拎去燒,熱辣辣,又辣辣地,好惹味,食到好無儀態都話之佢,阿叔真心推介!😘