認識呢間日本過江龍吉列牛🐄專門店源自一次睇到一位Youtuber去東京🏯時嘅分享,由於個vlog介紹得實在太吸引🤤,阿叔忍唔住即時要bookmark低留番下次返家鄉嘅時候去幫襯🤗。但網上搵資料時先知,原來佢喺香港都有2間分店,一間銅鑼灣、一間荃灣,見開得咁近阿叔屋企,當然要搵日嚟試吓啦!🤭🤭🤭呢間專門店源自京都🇯🇵,店內除咗招牌吉列牛🐄之外,仲有吉列豬🐽、蝦🦐、蠔🦪,甚至鰻魚都有。佢哋嘅吉列牛喺日本之所以咁出名,原因係佢哋用上高溫快炸60秒🔥嘅烹煮技術,做法除咗可令牛嘅外層炸至酥脆金黃之外,內層嘅牛肉亦可保持軟嫩,鎖著肉汁。😋😋😋🐂極上和牛M9後腰脊 ($318) 呢款油花分布均勻嘅極上和牛M9後腰脊,由於部位運動量較大,所以食起上嚟較有嚼勁。阿叔最鍾意係佢炸粉真心夠薄,加上肉味濃郁,建議食嘅時候沾埋半熟蛋汁口感會幼滑,更好食,如果可以食多幾件就好囉!🐽豚牛二味套餐 ($178)唔想獨沽一味食牛,可以揀呢類多拼套餐,價錢大眾化啲,份量又大啲,而且更可以一次過品嚐多款主食。呢款豚牛二味套餐包刮翼板牛同豚肉兩款,相對M9後腰脊,阿叔感覺翼板牛油份無咁重,不過同樣牛味濃郁,而豬扒就口感鬆化、

🐂極上和牛M9後腰脊 ($318)

🐽豚牛二味套餐 ($178)
唔想獨沽一味食牛,可以揀呢類多拼套餐,價錢大眾化啲,份量又大啲,而且更可以一次過品嚐多款主食。呢款豚牛二味套餐包刮翼板牛同豚肉兩款,相對M9後腰脊,阿叔感覺翼板牛油份無咁重,不過同樣牛味濃郁,而豬扒就口感鬆化、肉汁夠多。

☝🏽順帶一提,呢度每款套餐都跟有飯、椰菜沙律同麵豉湯,如果唔夠食,飯🍚同椰菜沙律🥗都係無限添加,絕對唔會俾你餓住走。😆😆😆