2020-04-25
阿叔查實係一個芝士控🧀,仲要越多越好添😆!如果你都同阿叔一樣,咁就要諗諗嚟呢間位於大坑嘅西餐廳兼食埋呢度兩款招牌菜。.佢坐落喺一棟服務式住宅🏠嘅2樓之中,裝修高尚型格,露天平台更係阿叔至愛,如果同三五知己喺度飲吓嘢🥃,吹吓水💬,一定chill到爆,可惜去嗰日落狗屎🐶💩,只好乖乖地留番喺室內啦!一行兩人,左睇右睇👀餐牌,樣樣都想叫,結果喺店員介紹下💁🏻♂️,叫齊兩款呢度嘅招牌菜。.🍴#法式洋蔥湯($98),阿叔強烈推薦👍🏼!洋蔥🧅煮得好腍,又香又甜,湯面上放上焗得剛剛好嘅芝士麵包🧀🍞,麵包吸收晒洋蔥湯,一咸一甜,味道超正🤤。咪睇湯細細,但其實非常足料,飲完已經飽咗一半。😝.🍴#巴馬臣芝士意大利粉($205),廚師👨🏼🍳會即席喺你面前煮意粉🍝,大大個嘅巴馬臣芝士輪🧀,廚師首先會將冧酒淋喺芝士內,點火🔥,之後再加入半熟意粉,呢種做法務求令每條麵條都會沾上芝士汁,最後加上黑松露就完成!非常creamy嘅意粉,芝士味比想像中無咁重,配上黑松露,味道好夾😋。不過飲完洋蔥湯,再食呢個意粉,你可能會覺得有啲膩,多人一齊食會好啲。結果最後我哋因為太飽,只好將大半份意粉打包走,唔好嘥!😅😅